Сивић прети: Ми смо прваци Европе и света…

ПРЕД БАРАЖ СА НОРВЕШКОМ И НОВИ ЦИЉ, ПЛАСМАН НА ЕП У ПОЉСКОЈ

ЗА ИГРАЧЕ ДО 21 ГОДИНЕ

Милан Гајић и Томислав Сивић

        Пред играчима који су толико пута већ обрадовали фудбалску и спортску јавност Србије, генерацији која је била првак Европе а затим у старијем узрасту (до 20 година) и првак света, налази се бараж искушење са Норвешком и нови циљ, пласман на Европско првенство у Пољској за играче до 21 године. Први дуел је сутра, 11. новембра на трави стадиона Партизана, а судећи по великом интересовању медија, очекује се и завидна подршка навијача „златним орлићима“. На последњој конференцији за медије пред новинарима су били селектор Томислав Сивић и Милан Гајић.

        - Морам да признам да још нисам имао прилике да држим конференцију пред оволиким бројем новинара и то вероватно говори о свему ономе што смо до сада урадили. Долази нам најбитнија утакмица ове године и сви смо тога свесни, јер знамо шта нам значи одлазак на Европско првенство. Мислим да смо се добро спремили што ћемо сутра и показати. Желим да нагласим да играмо против једне јако добре репрезентације, веома добро организоване, физички перфектне. Ми смо, ипак, домаћини, треба да се зна да они долазе у земљу европских и светских шампиона и то морамо да им ставимо до знања. Да осете од првог минута - нагласио је Томислав Сивић.

        Тренутке инспирације ван терена показао је и Милан Гајић, сјајни десни бек репрезентације...

        - Од понедељка причамо о овој утакмици, много тога је речено и мислим да је сада време да се окренемо мечу. Не бих сада да се понављам, само бих пренео поруку саиграча , а она гласи - ред је да сада „причамо“ на терену.

        Минулих дана било је пуно приче око кадровских проблема у репрезентацији, а селектор Сивић је све ставио на своје место.

        - Милош Вељковић није могао да дође, Немци су послали снимак дијагнозе, а наш доктор је био у сталној преписци са њиховом лекарском службом. Марко Грујић је дошао, одрадио је тренинг, али реалније је да буде спреман за другу утакмицу. Углавном, много нам значи што је са нама. Остао је Михаило Ристић који неће моћи сутра да нам буде на располагању. Био је на новом прегледу и магнетна резонанца је показала да је неопходно да мирује још неколико дана - рекао је Томислав Сивић.

        После дуго времена млада репрезентација поново игра у Београду, прилика да народ дође и подржи оне који су нас минулих година обрадовали са две велике титуле...

        - Позвао бих све навијаче, љубитеље фудбала да дођу на стадион Партизана. Мислим да смо у прошлости показали на великим утакмицама и великим такмичењима да народ има шта да види од ове две генерације које су биле прваци Европе и света а ово може бити једна врста потврде свега што смо до до сада урадили. Зато бих волео да имамо добру посету која би нам много значила у мечу са Норвешком - не оставља дилему Милан Гајић.

        До сада је репрезентација први меч увек боље играла у гостима, а реванш ће сада бити на вештачкој трави што може да представља проблем?

        - Мало бих појаснио ствари, играли смо боље прву утакмицу, од две у том тренутку квалификација, зато што смо увек играли на страни, а због одсуства континуитета код појединих играча, мислим на минутажу у клубовима, у другој утакмици смо имали пад и мале проблеме на физичком плану. Сада играмо прву утакмицу кући и видећемо како ће све испасти, а до реванша има времена. Уосталом бавили смо се многим стварима, а ова два меча поделили смо на четири полувремена и због тога ћемо неке играче свесно сачувати за други меч у Драмену - истиче Томислав Сивић.

        Београдска публика ће имати прилику да види младу звезду Реал Мадрида Одегарда, њиховог најбољег играча и будућу велику звезду европског фудбала...

        - Он јесте њихов најбољи играч, али претња не долази само од њега, јер имају још неколико добрих појединаца. Ја, ипак, мислим да Норвешка треба да страхује од нас, јер они долазе у земљу светских и европских шампиона! А када већ говоримо о Одегарду, имамо ми у екипи много Одегарда. Сваки од нас понаособ је на његовом нивоу, ако не и бољи, тако да су они ти који треба да ставе прст на чело - каже Милан Гајић.

        Норвежани су добро скенирани, стручни штаб на челу са Сивићем сагледао је све врлине и мане ривала...

        - Има ствари које су релативне. Они су примера ради поражени од Енглеске 6:1 а у првих двадесет минута игре имали су три зицера, док Енглеза није било нигде. Фудбал је непредвидива игра, а када сте поменули Одегарда, имамо их ми много више, знају то и Норвежани. Они, такође, играју исто и код куће и на страни. У сваком случају, добро смо их снимили, а за све се ми питамо. Поновићу, њима респект и свака част, али све зависи само од нас. Не бежимо ни од улоге фаворита, али и не потцењујемо противника, напротив. Знамо шта нас очекује и спремни смо - наглашава Томсилав Сивић.

        О тиму који ће почети меч наравно прво у свлачионици, као и о формацији у којој ће Србија играти...

        - Ових дана играчи су дали максимум, конкуренција је веома јака, тако да ћемо неке ствари да решимо пред утакмицу. Идеја постоји, није немогуће да играмо и са два шпица, Ђурђевић је у форми, Чаврић такође. Видећемо, има времена до почетка утакмице - јасан је селектор.

        Свака победа пред реванш много би значила, али селектор није желео да се бави прогнозама...

        - Нисам размишљао који би то резултат био идеалан. Важно је да не примимо гол,а желимо да остваримо победу у оба меча. Ова репрезентација не зна да калкулише, има победнички менталитет и мени је до сада само жао што нисмо победили у Италији, али ето можда нам се сада у две утакмице све врати.

        За сутрашњи дуел Србије и Норвешке акредитовано је 120 новинара и фоторепортера што је заиста импозантан број за утакмицу младих репрезентација. А на крају конференције Томислав Сивић је још једном апострофирао коректну улогу и однос који има са колегом из А селекције Славољубом Муслином...

        - Од првог дана однос са селектором Муслином је феноменалан, јер је више пута долазио и давао подршку момцима и на тај начин показао да му је веома стало и до резултата младе селекције - закључио је Томислав Сивић.

        Србија - Норвешка, стадиона Партизана у Хумској, почетак 18,00. Сутра сви путеви воде у Хумску, јер су Максимовић, Ђурђевић, Гајић, Антонов, Грујић, браћа Милинковић - Савић, Живковић, Чаврић, Ожеговић и сви стали „орлићи“ то заслужили.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари