Шиптари забранили Звездин хуманитарни меч

УТАКМИЦА У ГРАЧАНИЦИ ТРЕБАЛО ЈЕ ДА СЕ ОДИГРА 9. МАЈА, А НОВАЦ ДОНИРА ГИНЕКОЛОШКОЈ КЛИНИЦИ

        Председник тзв. косовског фудбалског савеза Фадиљ Вокри потврдио је да је забрањено гостовање Црвене звезде у Грачаници.

        Фудбалском савезу тзв. Косова сметају српске заставе на СЦ „Драган Џајић“ у Грачаници, али и то што је претходних година било скандирања „Косово је срце Србије“ и интонирања „Боже правде“.

        Требало је да Звезда игра хуманитарну утакмицу, што је неколико година била пракса, а Вокри каже да је о одлуци ФС Косова обавестио и Европску фудбалску унију (UEFA).

       „Две године смо давали дозволу за утакмицу, али ове нисмо јер је у последњој утакмици било ствари који не припадају спорту. Тада су биле и увредљиве поруке и зато смо одбили Звездин захтев. Такође, обавестили смо UEFA да неће бити утакмице“, рекао је Вокри за локални Коха диторе.

        Вокри је на претходна гостовања Црвене звезде у Грачаници алудирао да је скандирање са трибина „Косово је срце Србије“ увредљива порука, као и интонирање српске химне „Боже правде“.

        Утакмица између Грачанице и Црвене звезде требало је да се одигра у среду 9. маја са циљем да се новац од продатих улазница донира Гинеколошкој клиници у Грачаници, одељењу педијатрије.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари