Самјуел Ето: Срби добри људи и добри фудбалери

СЈАЈНИ НАПАДАЧ О СТАНКОВИЋУ, ИВАНОВИЋУ, ЧЕЛСИЈУ, МУРИЊУ: ДЕКИ МИ ЈЕ ДОБАР ПРИЈАТЕЉ, А И БАНЕ ЈЕ ИЗУЗЕТАН ЧОВЕК - ИСТИЧЕ КАМЕРУНАЦ

Самјуел Ето и Дејан Станковић: „смртоносни” Интеров тандем

       КАЖЕМ Камерун, мислим Самјуел Ето! Један од најбољих нападача света прве деценије 21. века, а до летос најскупљи фудбалер на планети са зарадом у Анжију од 20 милиона евра по сезони, где год је играо имао је само највише циљеве.

       Освојени трофеји и број постигнутих голова на његовом конту јасно су летос издефинисали да ће после Русије каријеру наставити само у земљи и клубу који ће се борити за титулу. Зато је Челси био логичан избор за голгетера још увек са турбином у ногама, а спретног попут лавице у лову.

       У ексклузивном интервјуу за „Вечерње новости“, нова - стара узданица „плаваца“ бираним речима говорио је о двојици саиграча из Србије. Једном бившем, Дејаном Станковићем из Интера, а другом актуленом у Челсију - Браниславом Ивановићем.

       - И Дејан и Бане су сјајни играчи, али и веома добри људи. Са Станковићем нисам био само саиграч у клубу из Милана већ смо постали и веома добри пријатељи. Ивановић је по мом мишљењу један од најбољих дефанзиваца на свету, а притом је изузетан човек - хвалио је Камерунац.

       Српски фудбал не познаје много.

       - С обзиром на искуства које имам играјући са Станковићем и Ивановићем, али и ривалитета са неким фудбалерима из Србије, могу само да закључим како имате изузетан таленат за овај спорт.

       Истог часа кад је било објављено да напушта Анжи из Махачкале, многобројни клубови су почели да се интересују за Етоа, међу првима Интер и Челси. Одлазак на Острво је изабрао из два разлога.

       - Један је што сам желео себи да дам шансу да играм у земљи у којој никад нисам а у тиму који ће се борити за трофеје, док је други жеља била везана за нову сарадњу са Жозеом Мурињом.

       Као остварен човек и фудбалер, Ето је енглеским медијима јасно ставио до знања да су му приоритети у Челсију другачији.

       - Нисам дошао у Челси да будем први стрелац тима и првенства, већ да помогнем да се освоји Премијер лига. Сваки нападач је срећан кад постигне гол, то је наш посао, за то смо плаћени. Не волим када не дајем голове, али је важније да помогнем тиму да оствари циљ и освоји трофеј. Голови у том случају долазе као трешња на врху торте - објаснио је Ето скор од четири гола откако је дошао на „Стамфорд бриџ“. - Челси је и без учинка нас голгетера у врху табеле, можете ли да замислите какви ћемо бити кад и ми нападачи прорадимо...

       На питање ко је најбољи тренер са којим је радио, Ето је дао очекиван одговор:

       - Без сумње најбољи је Жозе Мурињо!

       А, голгетер, који је са 54 милиона долара за прошлу годину други најплаћенији спортиста на планети иза Тајгера Вудса, решио је дерби са Ливерпулом и показао да је још мистер гол.

       Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари