Роналдо победио Шведску, Французи у Бразилу

ПОСЛЕ РЕВАНШ СУСРЕТА ЕВРОПСКОГ БАРАЖА, ПОРТУГАЛ, ФРАНЦУСКА, ГРЧКА И ХРВАТСКА СУ ИЗБОРИЛЕ ПЛАСМАН НА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО 2014

        Роналдо је на крају добио битку и са Златаном Ибрахимовићем, који је дао два поготка и преокренуо на 2:1, али се вечерас опростио од Мундијала.

        Ас Реала је доказао да је у овом тренутку најбољи фудбалер света, јер је дао сва четир гола у двомечу, чиме је изједначио учинак Педра Паулете од 47 голова за национални тим.

        Француска је победила Украјину резултатом 3:0 и постала прва репрезентација у историји која је у баражу за неко велико такмичење надокнадила два гола минуса.

        Украјину је начео Мамаду Сако у 22, потом је Карим Бензема из чистог офсајда повисио у 34. (само пет минута раније му је поништен регуларан гол), а толико жељени трећи погодак је дала Украјина - Олег Хусев је аутоголом послао „триколоре“ на Мундијал.

        Хрватска на Максимиру је била прејака за Исланд, иако су „ватрени“ од 55 минута имали играча мање, славили су победу 2:0 и место у Бразилу 2014.

        Стрелци за Хрвате су били Марио Манџукић у 27. минуту и Даријо Срна у 47.

        На Мундијал иду и Грци који су ремизирали у Букурешту са Румунијом (1:1). После пораза Румуна у Атини (3:1), у реваншу им је већ у 23. минуту пресудио Костас Митроглу.

        До краја, Грчка је погодила своју мрежу (Торосидис), али дилеме око пласмана није било.

        Жреб за Светско првенство је 6. децембра.

        Јуроспорт
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари