Рамбо: Да се Србија не обрука опет - као 2006.

ДЕЈАН ПЕТКОВИЋ РАМБО О ПРЕДСТОЈЕЋЕМ МУНДИЈАЛУ, СРБИЈИ ПОД КРСТАЈИЋЕМ И БРАЗИЛУ ПОД ТИТЕОМ

Дејан Петковић Рамбо

        Предстојеће Светско првенство у Русији доноси нам 27. јуна у Москви дуел Србије и Бразила.

        Изузев актера, тешко да постоји боља особа за разговор о тој утакмици последњег кола групне фазе од Дејана „Рамба“ Петковића.

        Рођени Нишлија, некадашњи фудбалер Радничког, Црвене звезде, Реал Мадрида, Севиље, Венеције, а потом највећих бразилских клубова, у чијим дресовима је стекао статус великана у „земљи фудбала, кафе и самбе“ био је у посети Црвеној звезди на припремама у Анталији, па смо искористили прилику да разговарамо.

        Популарни „Рамбо“ или „Пећ“ биће у Русији од првог до последњег дана турнира и радити као стручни консултант за највећу бразилску телевизију „О'Глобо“.

        „Зато нећу узети да водим неку екипу све док траје Светско првенство“, најавио је Петковић, који је по завршетку играчке каријере (2011. године) постао тренер.

        „Биће уживање и мало стрепње“, додао је и наметнуо тему за разговор.

        Стрепње дуела са Бразилом?

        „Ма не, Бразил је небитан. Победи Швајцарску и Костарику, па дођи на Бразил са шест бодова и онда да се опустимо“, поручио је некадашњи мајстор фудбала „Орловима“.

        Што се онда прибојавате?

        „Бојим се због опште ситуације код нас“, објаснио је Петковић и наставио без даљих потпитања.

        „Пласирали смо се на Светско првенство, остварили изузетно добар резултат и свака част због тога. Међутим, промењен је стручни штаб и сада имамо нови који треба да се прилагодити пред Светско првенство. Селектор је почетник... Зато се бојим, много је ствари које негативно утичу. С друге стране, зашто да се бојим, кад је наш циљ био да се пласирамо на Светско првенство, а не да будемо први тамо. Наравно да када си тамо желиш добар резултат, али задња два такмичења на којима смо били нису била баш како треба. Поготово 2006, када смо се обрукали и бојим се да се то не понови“.

        Човек којег су чак и Бразилци желели у својој репрезентацији сматра да „орлови“, ипак, имају добар тим, али и упозорава да би појединачна форма могла бити проблем.

        „Имамо квалитетан тим, немамо играче који се превише истичу, немамо некога у кога можеш да упериш прст и кажеш вау, као Бразилци за Нејмара. Наш најбољи играч, који је по мени Душан Тадић, није стандардан у свом клубу“.

        Петоструки светски прваци свакако ће бити најтежи противник нашим фудбалерима у групи. Бразил као и увек циља на највише место, а Петковић верује да је то оствариво.

        Од доласка Титеа на место селектора, репрезентација игра „као препорођена“.

        „У децембру сам играо на Маракани утакмицу звезда коју Зико организује. Баш нам је Тите био селектор, па смо доста причали о свему. Он је од свог доласка променио све! Углавном се гледају само резултати, који су одлични, али он им је променио све - приступ игри, систем, филозофију... Све утакмице које је Бразил добио под њим, добио их је убедљиво. Донео је европску филозофију у репрезентацију Бразила, која је раније играла за гол више, па смо видели како је прошла против Немачке“, подсећа 45-годишњи Нишлија и закључује:

       „Бразил је велики фаворит за злато на Светском првенству, али не смемо заборавити да имамо најбољег играча на свету који и даље нема светску титулу са репрезентацијом. Наравно, говорим о Месију. Ту су још Немци и мислим да те три екипе - Бразил, Аргентина и Немачка - затварају круг најужих фаворита за прво место у Русији“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари