Рајковић: И у Даблину ћемо ићи на тријумф!

МНОГО БИ МИ ЗНАЧИЛО ДА УЂЕМО У ЛИГУ ЕВРОПЕ,

ЦИЉ МИ ЈЕ ДА УВЕДЕМ МАКАБИ У ГРУПНУ ФАЗУ

Предраг Рајковић

        Репрезентативни голман Србије Предраг Рајковић одлично је започео клупску сезону. Са Макабијем из Тел Авива прескочио је прва два кола квалификација за Лигу Европе и циљ је да са израелским клубом дође до групне фазе.

        Рајковићев Макаби је најпре био бољи од Тиране са 2:0 код куће и 3:0 у Албанији, док је исландски Рејкавик савладан са 3:1 и 2:0.

        - Добро смо почели сезону, имамо четири победе из исто толико утакмица, а против Тиране и Рејкјавика сам укупно примио само један гол. Искрено, није то баш право мерило снаге. У Тирани је све прошло океј, без проблема, имали смо јако обезбеђење - каже Рајковић.

        Одлични голман верује да ће прави испит имати у четвртак (18.45) против Паниониоса у Тел Авиву, у првом мечу 3. кола квалификација за Лигу Европе.

        - Добро смо скаутирали грчку екипу, одличан су тим. Мислим да су благи фаворити, брзи су у контрама, али и ми имамо своје шансе које верујем да ћемо искористити.

        Рајковићев циљ на европској сцени је јасан.

        - Много би ми значило да уђемо у Лигу Европе. Циљ ми је да уведем екипу у групну фазу - истиче Рајковић и осврће се на своју судбину.

        - За сада остајем у Макабију. Они рачунају на мене и мени је супер овде. Могу да одем само у случају ако се појави нека понуда којом бисмо били задовољни и клуб и ја.

        Наш талентовани голман прати и бивши клуб, кад год може гледа утакмице Црвене звезде.

        - Пошто су нам се мечеви поклапали, гледао сам снимке. Звезда има добар тим, лепо играју, сада их чека Спарта која је тежак ривал. У Прагу је и Бен Хаим који је играо са нама у Макабију. Верујем да могу да прођу уз победу на „Маракани“, најбоље би било без примљеног гола.

        Што се тиче репрезентације Србије, „Орлови“ су направили значајан скок на FIFA ранг листи и у добром расположењу дочекују септембарске испите са Молдавијом и Републиком Ирском у квалификацијама за Мундијал 2018. у Русији.

        - Истина, септембар уопште није далеко. Верујем у победу над Молдавијом, против Ирске ће бити тешко, али ћемо и у Даблину ићи на тријумф. Ми тако увек играмо, мада би и бод у Ирској био добар. Сан ми је да се нађемо на Мундијалу, а пласман на Светско првенство би био велики успех.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари