Радоман: У српском фудбалу суде „камиказе“

НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ СУ ВОДЕЋИ ЉУДИ СУДИЈСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ - ОНИ ВРШЕ ПРИТИСАК НА СУДИЈЕ

Мирослав Радоман

        Бивши фудбалски судија и некадашњи први човек судијске организације Мирослав Радоман каже да су челници судијске организације „највећи проблем“, оптужујући их да наређују судијама како да суде на утакмицама.

        Док је фудбала, биће и приче о судијама, суђењу, грешкама, намерним, случајним... Овдашњи фудбал је веома оптерећен поделама на црвено-беле и црно-беле, а управе клубова свакодневно доливају уље на ватру.

        Занимљив је, међутим, став некадашњег фудбалског арбитра и бившег челника судијске организације Мирослава Радомана, који је жестоко оптужио садашње руководство Судијске организације ФСС.

        „Највећи проблем су водећи људи судијске организације. Они врше притисак на судије, издају им задатке: иди тамо, урадићеш то и то ако желиш да останеш на листи“, тврди Радоман у изјави за „Курир“.

        Он каже да у српском фудбалу тренутно важи модел „судије-камиказе“.

        „То је давно установљен модел у којем се судије делегирају због послушности. Сад сам поносан на свој период од четири месеца рада. Било је и тада погрешних одлука судија, али никоме се није наређивало да мора некога да оштети да би остао на листи“, тврди Радоман.

        Како решити проблем?

        „Има ту и добре деце, али ретко добијају прилику. Ова држава може, ако жели, да среди судијску организацију за два месеца. Очистити коров, сменити све у судијској организацији“, каже Радоман и индиректно подржава предлог Партизана да се уведу иностране судије.

        „За почетак се може странцима поверити вођење утакмица, јер је на њих тешко вршити притисак“, додаје Радоман.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари