Радојичић о утакмици Звезде и Војводине…

СЕКРЕТАР СУДИЈСКЕ КОМИСИЈЕ ФСС НА ТВ „АРЕНАСПОРТ“, ИЗНЕО ЈЕ СВОЈЕ ВИЂЕЊЕ СПОРНИХ СИТУАЦИЈА

Игор Радојичић

        Не стишава се бура са утакмице Црвене звезде и Војводине, коју су Београђани у недељу добили 2:0. Повод: искључење Антића, па казнени ударац за домаћина.

        Уследиле су жестоке реакције из новосадског суперлигаша, али и садашњих и бивших фудбалера Партизана са јасном поруком: „Судија Срђан Обрадовић је помогао Црвеној звезди да победи“. Из Љутице Богдана су извратили истом мером, тврдећи да спорних ситуација нема.

        Игор Радојичић, секретар Судијске комисије ФСС, гостујући на ТВ „Аренаспорт“, изнео је своје виђење спорних ситуација.

        Прва је била у 69. минуту када је Никола Антић из Војводине добио директан црвени картон, после безазленог прекршаја над Фримпонгом. Остало је спорно шта се догодило после тог дуела.

        „У званичном протоколу, и он је једини меродаван за нас, стоји да је разлог искључења коришћење увредљивих и погрдних речи упућених судији. Исти критеријум судија би морао да има и да су те речи упућене њему, противничком играчу, па чак и играчу из исте екипе“, објаснио је Радојичић.

        На опаску да се се током утакмица често псује, он је имао следеће објашњење:

        „Антић пролази поред Фримпонга, јесте мало испружио руку, али то сада више није важно. Оно што је написано у протоколу јесте за црвени картон. Било је ,нешто’ и са Фримпонгом, али за то се не добија ни жути картон. Остала је после меча мала дилема зашто је Антић искључен, али видите да судија нагло креће ка Антићу и то због оног што је наведено у протоколу, а то су увреде. Све остало није било ни за жути картон“.

        Друга спорна ситуација био је казнени ударац за Црвену звезду после дуела Вукасовића и Боаћија у 79. минуту, који је касније Канга реализовао.

        „Па, рекао бих да ова ситуација улази у неку константу нашег суперлигашког, клупског фудбала, а то је да нападачи покушавају да искористе и најмањи контакт тражећи прекршај. И то не само у 16 метара, него и ван, у зони шута. Морам признати да то није уобичајено у другим европским лигама, али и дефанзивци код нас неопрезно улазе у овакве дуеле, и то је константна. Играч Војводине је неопрезан, играч Звезде жели да дође до тог контакта, има га, минималног, судија је досудио казнени ударац. Играчи траже контакт, затим постоје ти театрални падови, постоји минималан контакт, судија је сматрао да је то довољно за казнени ударац и треба поштовати његову одлуку“, рекао је Игор Радојичић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари