ПРВИ ПУТ: Млади фудбалери Србије прваци Европе

СРПСКИ „ОРЛИЋИ“ У ФИНАЛУ БОЉИ ОД ГАЛСКИХ „ПЕТЛИЋА“

  • Јунаци Митровић који је наместио прилику за гол, Луковић који је између тројице Француза сместио лопту у мрежу и голман Рајковић који је неколико пута спасао гол нашег тима

         СРПСКИ фудбалери млађи од 19 година постали су први пут прваци Европе, пошто су у финалу шампионата Европе победили Француску са 1:0.        

         Титулу „орлићима“ донео је Александар Луковић голом у 57. Минуту.

         Pосле грешке Француза у одбрани, Митровић је успео да се избори за лопту уз саму аут линију, потом да варком избаци француског дефанзивца и одлично асистира Луковићу који је био на ивици петерца и између тројице „петлића“ сместио лопту у мрежу.

         Французи су после примљеног гола у потпуности преузели иницијативу, али је голман Предраг Рајковић, један од јунака данашњег меча, неколико пута спасао гол нашег тима.

         Изабраници Љубинка Друловића постигли су највећи успех српског репрезентативног фудбала, пошто пре ове генерације „орлића“ ниједна наша селекција није била шампион Европе.

         Србија: Рајковић, Голубовић, Антић, Филиповић, Вељковић, Милинковић-Савић, Павловски, Луковић, Максимовић, Ђурђевић, Митровић.

         Француска: Бунардо, Икоко, Конте, Ину, Мореира, Лапорте, Азуни, Рабио, Бензија, Марсијал, Жан.

 

Свечани дочек у спортском центру ФСС у Старој Пазови

         НОВИМ првацима Европе за играче до 19 година - биће организован дочек сутра у Спортском центру Фудбалског савеза Србије (ФСС) у Старој Пазови, саопштено је на сајту националног савеза.

         Од 12.30 сати предвиђено је заједничко фотографисање, а потом ће бити организована конференција за медије уз учешће свих играча и чланова стручног штаба, предвођених селектором Љубинком Друловићем.

         На крају ће бити приређен свечани коктел, на којем ће говорити председник ФСС Томислав Караџић и гости.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари