Промене у саставу Србије за меч са Грузијом?

МУСЛИН БЛИЗУ ОДЛУКЕ ДА ПРОМЕНИ ДВОЈИЦУ ОД ТРОЈИЦЕ ШТОПЕРА,

А ПРОМЕНА СЕ ОЧЕКУЈЕ И У ШПИЦУ

        Селектор фудбалске репрезентације Србије промениће стартну поставу за „утакмицу генерације“, али ће „Орлови“ пред можда и распродатим трибинама Стадиона „Рајко Митић“ заиграти у стандардној формацији 3-4-3.

        Мондо из поузданих извора блиских државном тиму сазнаје да ће Славољуб Муслин направити три измене у односу на састав који је у петак увече на „Ернст Хапел“ стадиону у Бечу одиграо најслабији меч, доживео први пораз у квалификацијама и - надамо се - само одложио, али не и отказао пласман на Светско првенство у Русији 2018.

        Утакмицу последњег, 10. кола Групе Д, Србија - Грузија, неће почети Стефан Митровић, Матија Настасић и Мијат Гаћиновић, али то према сазнањима нашег портала не значи и да ће ровити Филип Костић бити на терену нашег највећег стадиона у 20.45, када пољски арбитар Павел Гил буде означио почетак дуела.

        „У ватру“ би од старта требало да буду убачени Никола Максимовић, Душко Тошић и Адем Љајић, што значи да ће Муслин заменити две трећине последње линије одбране у односу на сусрет у којем нас је ослабљена Аустрија итекако надиграла и три пута пронашла пут до мреже иза Владимира Стојковића.

        Незванично, Грузине ће напасти постава: Стојковић - Ивановић, Максимовић, Тошић - Рукавина, Матић, Миливојевић, Коларов - Тадић, Љајић, Митровић.

        Претпоставка је и да ће Костић добити прилику у другом полувремену.

        „Орлови“, који би у случају ремија у Кардифу између Велса и Републике Ирске могли да оду на СП као победници групе и ако изгубе са голом разлике, победили су вечерашњег ривала у Тбилисију резултатом 1:3 (1:1), а тада смо наступили у саставу: Стојковић - Ивановић, Максимовић, Коларов - Рукавина, Матић, Миливојевић, Обрадовић - Тадић, Костић, Митровић.

        Грузија је рано повела, голом Нике Качараве у 6. минуту, после чега је наш тим изједначио са беле тачке у последњем минуту првог полувремена када је прецизан био Душан Тадић.

        С обзиром на то да смо одиграли лоших 45 минута, Муслин је тада направио измену на полувремену, Јагош Вуковић ушао је уместо Ивана Обрадовића, Александар Коларов преместио се на позицију левог бека и то је донело резултате у виду погодака Александра Митровића (64) и резервисте Гаћиновића (86), оба пута на асистенције наше „десетке“, Тадића.

        Грузија пред последњих 90 минута у овом циклусу квалификација и даље нема победу (0-5-4, 8:13). Шести тријумф Србије у десет мечева значио би сигуран пласман на Мундијал, док бисмо у случају ремија или пораза зависили од исхода острвског дуела на „Миленијум“ стадиону.

        Према правилима FIFA, уколико би Србија и Велс, односно Србија и Ирска завршили циклус са истим бројем бодова, прво би се гледала укупна гол-разлика, потом број постигнутих погодака, а тек онда скор у међусобним дуелима где смо поравнати са Велшанима (1:1 у Београду, 1:1 у Кардифу), а бољи од Ираца (3:3 у Београду, 0:1 у Даблину).

        „Орлови“ тренутно имају гол-разлику „плус 9“, Велс „плус 8“, што значи да би и минималан пораз Муслиновог тима уз нерешен исход на другом мечу оставио Србију на првом месту (ефикаснији смо од велшког састава).

        Капитен репрезентације и најбољи стрелац ове генерације са 12 погодака, Ивановић, наступиће 98. пут за национални тим, Стојковићу би ово могао да буде 76. наступ, Коларову 72, Тадићу 48, Рукавини 42, Матићу 36, Митровићу 33, Миливојевићу и Љајићу 24, а Максимовићу и Тошићу 20.

        Иначе, Душко Тошић накнадно је позван за утакмице са Аустријом и Грузијом након што је због повреде морао да одустане Урош Спајић.

        Меч Србија - Грузија биће одигран на 18. годишњицу незаборавне утакмице квалификација за Еуро 2000, када је репрезентација СР Југославије ремијем на „Максимиру“ са Хрватском 2:2 изборила директан и - испоставиће се - последњи наш пласман на европско првенство у фудбалу.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари