Пријовић: У Србији се лопта поново родила…

МУСЛИН ЈЕ УРАДИО ВРЛО ДОБАР ПОСАО, ДАО МИ ЈЕ ПРИЛИКУ ДА

ДЕБИТУЈЕМ И ОПРАВДАО САМ ПОВЕРЕЊЕ

Славољуб Муслин и Александар Пријовић

        Александар Пријовић, стрелац гола који је одвео Србију на Мундијал, истакао је да осмогодишњи изостанак са великих такмичења може да буде предност.

        Пријовић је истакао да очекује успех на шампионату у Русији.

        „Имамо играче Наполија, Роме, Манчестер јунајтеда, Ливерпула, дефинитивно смо јачи него што показује FIFA листа. Може да се види листа клубова у којима наступају репрезентативци. Имамо и нешто што раније нисмо имали, атмосферу, сви дишу један за другог и то је велико задовољство. Пружа нам се шанса за успех. То што нисмо играли осам година на великим такмичењима може да буде предност“, рекао је Пријовић за пољски „Спорт“.

        Изразио је и жељу да Србија из првог шешира на жребу у Москви извуче Пољску, земљу где је са великим успехом носио дрес Легије из Варшаве.

        „Волео бих Пољску из првог шешира јер су међу слабијима ту, али само на папиру. Пољска има јак тим, игра слично Србији и на Европском првенству у Француској показала је квалитет. Резултате за поштовање има, али их се не бојим. Било би лепо да се сретнем са бившим саиграчима из Легије“.

        Пољске медије занимало је како се Пријовић осећа због гола Грузији (1:0) којим је одвео „орлове“ на Светско првенство.

        „Тешко је описати речима осећај, наравно да је узбудљив. Сви су сањали да одемо на Светско првенство, цела земља је гледала у нас и успео сам да постигнемо гол, о томе сам маштао и сада је стварност. Никада нећу заборавити тај тренутак“.

        Он је додао да је примио много честитки широм Европе, од Пољске, Турске, Швајцарске чак до Енглеске и то од бившег саиграча кога није чуо девет година.

        „Људи су поносни на нас. Успеху су додатно допринели Партизан и Црвена звезда са одличним играма у Лиги Европе. Можемо да кажем да се у Србији лопта поново родила, сви су узбуђени и верују у наш фудбал. Очекивања пред жреб у Москви су велика“.

        Није желео превише да коментарише око одласка селектора Славољуба Муслина.

        „То је проблем Савеза. Све што могу да кажем је да је Муслин урадио врло добар посао, дао ми је прилику да дебитујем и оправдао сам поверење“.

        Према његовим речима не жури му се да иде из ПАОК-а, упркос интересовању клубова из енглеске Премијер лиге Хадерсфилда и Брајтона.

        „У ПАОК-у ми иде добро, тотално сам посвећен обавезама. Одлазак у Енглеску је увек ризик, посебно у јануару и то је рулет. Брзо сам се адаптирао у Грчкој, ПАОК је задовољан са мном и ја сам њим. Биће времена да се прича о трансферу“, рекао је Пријовић, који је пре седам година носио дрес енглеског Дерби Каунтија.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари