Пријатељски меч навијача Србије и Велса…

ВЕЛШАНИ ЋЕ ПОСЕТИТИ ТРИ ДЕЧЈЕ УСТАНОВЕ У БЕОГРАДУ И ОДНЕТИ СПОРТСКУ ОПРЕМУ И ДРЕСОВЕ

Рис Хартли

        Пре годину дана направили смо интервју са момком из Велса Рисом Хартлијем који, заједно са још неколико ентузијаста води хуманитарно удружење „l“, које помаже и сирочиће из Србије.

        „Ми смо фудбалски навијачи, наравно не само то, који путују и прате репрезентацију Велса где год можемо. Први пут сам био са оцем 2002. године у Азербејџану и видео сам сиромаштво, поготово међу децом. Мој отац је један од оних који је покренуо целу ову акцију, цео овај хуманитарни рад и тако је све почело. Прикупљамо не само новац, већ и играчке за клинце-сирочиће, разне друге ствари, попут шминке за девојчице... ма, свашта“, рекао је тада у интервјуу за Мондо сјајни момак Рис Хартли.

        Уочи квалификационе утакмице за Мундијал у Русији, Србија - Велс у недељу, 11. јуна, Рис и његови другари поново ће показати наклоност Србији и њеној деци. Они ће посетити три дечје установе у Београду (Дом Моша Пијаде, Дом Змаја о Дом Дринка Павловић) и однеће донације, спортску опрему и дресове!

        Удружење „Гол“ раније је контактирало ове установе које су тражиле столове за стони тенис, фудбалске и кошаркашке лопте...

        Осим тога, момци из Велса ће купити и 10 карата за утакмицу за децу.

        „Навијачи из Велса чине оно што могу да помогну људима који немају толико среће у животу и покушавамо да променило слику која иначе важи за навијаче. Радујемо се што ћемо се опет дружити са младим људима из Србије“, каже Рис.

        Ако желите да се захвалите овим момцима из Велса (а требало би), можете то да учините тако што ћете у недељу доћи на игралиште ФК Бродарац на Старом сајмишту, где је у подне заказан пријатељски меч тимова српских и велшких навијача.

        У Културном центру Град (улица Браће Крсмановић) од 13 часова тог дана биће прикупљане донације за дечје установе.

        „Ови момци праве сјајан PR (маркетинг) за Велс и фудбалске навијаче и знам да су веома радо виђени гости овде у Србији“, изјавио је британски амбасадор Денис Киф.

        Ако желите да се прикључите овим сјајним момцима посетите сајт JustGiving.

        Момци можемо само да вам кажемо једно велико: diolch.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари