Поледица: Суперлига потпуно нерегуларна…

СТИЧЕМО УТИСАК ДА СЕ ФУДБАЛ ИГРА ЗБОГ ФУНКЦИОНЕРА, А НЕ ЗБОГ ИГРАЧА, ТРЕНЕРА И НАВИЈАЧА

Мирко Поледица

        Председник Синдиката професионалних фудбалера (СПФ) Независност Мирко Поледица оптужио је данас клубове и Фудбалски савез Србије (ФСС) да раде на штету фудбалера и оценио да је Супер лига Србије нерегуларна, пошто у њој играју поједини играчи који нису могли да буду регистровани, због забране њиховим клубовима.

        - Морамо да скренемо пажњу на неправилности у српском фудбалу. Фудбалски клубови Борац, Нови Пазар, Јагодина, ОФК Београд су због дуговања имали забрану регистровања играча, али им је та забрана укинута последњег дана прелазног рока. ФСС је тако омогућио клубовима да се још више задужују и да уништавају српски фудбал. После те одлуке јасно је да су прва два кола Суперлиге потпуно нерегуларна, јер су наступили играчи који нису имали право. Уложили смо жалбу - рекао је Поледица.

        На конференцији за новинаре у Београду Поледица је најавио кривичне пријаве против Дисциплинске комисије и Комисије за лиценцирање играча.

        - Дисциплинска комисија им је одобрила за региструју играче уз образложење да клубови нису примили одлуку, а ми имамо доказе из поште да су је добили. Клубови су 20. септембра 2016. године добили одлуку, тада је Дисциплинска комисија констатовала да су је добили. Имамо ситуацију да тај орган прво каже да су клубови добили пошиљку, а онда да 17. фебруара саопшти да нису и да истог дана укине одлуку о забрани. Сва три клуба су радила на идентичан начин - додао је он.

        Поледица је рекао да су играчи огорчени јер осећају да немају заштиту ФСС.

        - Стичемо утисак да се фудбал игра због функционера а не због фудбалера, тренера, навијача. Одлуке које су донете су правно неодрживе и вређају интелигенцију сваког човека. Те одлуке су донете на телефонској седници, а статут ФСС каже да петочлана Дисциплинска комисија мора да донесе одлуке у присуству најмање три члана - навео је он.

        - Тражимо од ФСС да омогући играчима минимум достојанства, а то је да приме плату - додао је он.

        Поледица је рекао и да штрајк играча није далеко и да је питања дана када ће се десити.

        Конференцији за новинаре присуствовали су поједини играчи из домаћих клубова, међу којима капитен Партизана Саша Илић и његов саиграч Марко Јевтовић, Игор Матић из Чукаричког и други.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари