Пол: Казна од пет мечева уопште не помаже

МЕНАЏМЕНТ РЕАЛА ДА КАЖЕ РОНАЛДУ ДА ПРЕСТАНЕ СА ПРИКУПЉАЊЕМ КАЗНИ ЗА СКИДАЊЕ ДРЕСОВА

Роналдо и Бенгоечеа на Камп Ноу

        Грејем Пол, некадашњи енглески судија, разочаран је казном коју је добио најбољи фудбалер света Кристијано Роналдо.

        Роналдо је суспендован на пет утакмица неиграња због црвеног картона и гурања судије у првој утакмици Суперкупа Шпаније са Барселоном, коју је „Краљевски клуб” у гостима добио 3:1.

        Пол је истакао да је Португалац морао да буде оштрије санкционисан.

        „С обзиром на то какве су околности, разочаран сам што није добио најтежу могућу казну - 12 мечева. Извукао се са пет утакмица суспензије за напад на судију Рикарда де Бургоса Бенгоечеа”, написао је Грејем Пол у својој колумни.

        Арбитар који ће остати упамћен по томе што је показао три жута картона Јосипу Шимунићу не мисли да је Кристијано добар пример.

        „Пре жалбе на други жути картон (која је могућа у Шпанији, али хвала богу у Енглеској није), менаџмент Реал Мадрида би требало да каже Роналду да престане са прикупљањем казни за скидање дресова. Да, сви знамо да изгледа дивно, али нам није потребан подсетник сваке недеље”.

        Пол је додао да Роналдо има велики утицај на младе нараштаје.

        „Такође, погодан је за нешто лакши други жути картон. Фудбалери из Премијер лиге морају да разумеју да је додиривање, гурање или ударање судије неприхватљиво и казна од пет мечева уопште не помаже. Деца из целог света гледају и копирају Роналда. Таквом врхунском играчу треба да се покаже да мора да буде прави узор”, закључио је енглески судија.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари