Погба: Матић помаже да будем оно што јесам

И ДАЉЕ ОБАВЉАМ ОДБРАМБЕНЕ ЗАДАТКЕ, АЛИ САДА МОГУ ДА ПОМАЖЕМ И НАПАДАЧИМА И БУДЕМ БЛИЖЕ ГОЛУ

Немања Матић и Пол Погба

        Фудбалер Манчестер јунајтеда Пол Погба поручио је да му је долазак Немање Матића умногоме помогао да буде на нивоу због којег је прошлог лета дошао на Олд Трафорд за тада рекордних 105 милиона евра.

        Погба ове сезоне баш због Матића игра офанзивније, као у Јувентусу, што се одмах исплатило јер је Француз био стрелац у тријумфима Јунајтеда над Вест Хемом (4:0) и Свонсијем (4:0) у Премијер лиги.

        „Играч сам који више обраћа пажњу на нападачке акције и сада сам добио такву улогу. Матић је дефанзивнији, можемо да се мењамо током утакмице, али сам у ова два меча био офанзивнији, док је Немања остао назад. То ми је много помогло да будем оно што јесам. И даље обављам одбрамбене задатке, али сада могу да помажем и нападачима и будем ближе голу, просто уживам“, рекао је Погба за ESPN.

        Погба је прошле сезоне често био на мети критика јавности на Острву због тога што не пружа партије какве се од њега очекују и због чега је уложен велики новац, а од ове поред себе има српског репрезентативца Матића после трансфера из Челсија.

        Снажни и високи фудбалер сматра да „црвени ђаволи“ имају квалитет да постану шампиони Енглеске после пет година.

        „Задовољан сам како смо стартовали сезону, али тек је почетак. Највећи ривал смо ми сами себи, нема разлога да се било кога плашимо из Премијер лиге, показали смо да смо јаки као тим. Знамо да можемо да имамо врхунску сезону и надам се да ћемо освојити титулу“, закључио је Погба.

        Наредни меч у Премијер лиги Манчестер Јунајтед игра на свом терену против Лестера у суботу од 18.30 сати.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари