Плато Вујадина Бошкова код СПЦ „Војводина“

ПРОСТОР У БЛИЗИНИ СТАДИОНА „КАРАЂОРЂЕ“ И ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ БОШКОВА НОСИЋЕ ИМЕ ЛЕГЕНДАРНОГ ТРЕНЕРА

        Плато испред Спортско-пословног центра „Војводина“ убудуће ће носити име некадашњег фудбалера, тренера и директора Војводине Вујадина Бошкова.

        Скупштинска комисија Града Новог Сада потврдила је раније усвојен предлог о називима улица, а плато испред СПЦ „Војводина“ носиће име легендарног тренера који је умро пре две године.

        „Прошле су две године откад је преминуо Вујадин Бошков, али његова дела и све оно што је учинио очито нису и никада неће бити заборављена. Доказ за то је и најава да ће плато испред СПЕНСА, који се налази у близини стадиона „Карађорђе“ и породичне куће Бошкова, убудуће носити назив Плато Вујадина Бошкова“, саопштено је на сајту ФК Војводина.

        Бошков је 14 година играо за Војводину, играо је још за Сампдорију и Јанг Бојс, док је као тренер, поред матичног клуба, са великим успехом радио у Јанг Бојсу, Ден Хагу, Фејнорду, Реал Мадриду, Сарагоси, Асколију, Сампдорији, Роми, Наполију, док је функцију селектора репрезентације Југославије обављао је 1971. до 1973. и од 1999. до 2000. године.

        Као играч, 57 пута наступио је национални тим и био део њега који је 1952. године освојио сребрну медаљу на Олимпијским играма у Хелсинкију.

        Он је био идејни творац тренинг центра ФК Војводина у Ветернику, који данас носи његово име.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари