Пикси: Арсен Венгер ме звао у Арсенал, али…

ОН МИ ЈЕ БИО ИНСПИРАЦИЈА КАДА САМ ОДЛУЧИО ДА СЕ БАВИМ ТРЕНЕРСКИМ ПОСЛОМ, ЗБОГ РАДА СА ЊИМ

Пикси и Арсен Венгер

  • Кад сам га одбио, захвалио ми се на искрености, пожелео ми срећу и рекао ми да сам међу тројицом најбољих играча које је до тада тренирао - рекао је легендарни српски фудбалер

        Легендарни српски фудбалер Драган Стојковић открио је да га је својевремено Арсен Венгер, његов велики пријатељ, позвао да дође у Арсенал. Два тренера тада су сарађивала у Нагоји, а када је Француз преузео клупу „тобџија“…

        - Кад је Арсен отишао у Арсенал, 1996. године, звао ме да му се придружим. Наравно да сам о томе размишљао, била је то животна прилика, али сам морао да одбијем из два разлога. Прво, деца су ми у Јапану ишла у школу и уживала су тамо, а друго, ја сам се осећао угодно јер сам био прва звезда лиге - признао је Стојковић у разговору за „Гол“.

        Некадашњи најбољи српски фудбалер је открио и да му је после тога Венгер дао велики комплимент, који ће му заувек остати урезан у сећању.

        - Кад сам га одбио, захвалио ми се на искрености, пожелео ми срећу и рекао ми да сам међу тројицом најбољих играча које је до тада тренирао. Питао сам ко су остала двојица, а он је казао Жорж Веа и Глен Ходл. Када сам га питао ко је од нас број један, рекао ми је: „Тешко је то рећи, али ти си међу тројицом најбољих“. Био је то највећи комплимент који сам добио у животу - открио је Пикси.

        Стојковић је додао и да је управо због Венгера зашао у тренерске воде.

        - Он ми је био инспирација када сам одлучио да се бавим тренерским послом, све због искуства у раду са њим. У једној сезони он је проглашен за најбољег тренера, а ја играча. Обојица смо били јако задовољни због тога. Када је постао мој тренер, почео сам да уживам док играм фудбал, био сам срећан што сам на терену и што могу нешто да урадим за свој тим.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари