Пике у сузама: Народ желео мирно да гласа!

ЈА САМ КАТАЛОНАЦ! ОСЕЋАМ СЕ ПОНОСНО ЗБОГ ТОГА, ПОНОСАН САМ И НА НАРОД КАТАЛОНИЈЕ

 

        Велики нереди избили су током референдума у престоници те шпанске покрајине, а Барселона је морала да одигра утакмицу пред празним трибинама стадиона „Камп Ноу“.

        Пике није могао да сакрије емоције, чак је и понудио да напусти национални тим Шпаније ако Савез буде захтевао.

        „Ја сам Каталонац! Осећам се поносно због тога. Поносан сам и на народ Каталоније. Ако Савез то жели, напустићу репрезентацију Шпаније пре 2018. године. Играње за национални тим није такмичење у патриотизму, већ се ради о томе да у репрезентацији покушаш да играш најбоље што можеш. Постоји велики број људи у Шпанији који се не слажу са оним што се десило данас и верују у демократију“, рекао је Пике.

        Некадашњи играч Манчестер јунајтеда никада није доживео нешто слично у професионалној каријери.

        „Управа је покушала да одложи утакмицу, али није успела. Разговарали смо, покушали све, али смо одлучили да ипак играмо. Било је тешко изаћи на терен након свега што се десило данас. Једва сам чекао да се утакмица заврши, али ми је драго због победе јер су у питању три бода. Као фудбалер нисам доживео ништа горе. Ово је било моје најтеже искуство, веома тежак дан. Слике говоре довољно, народ је желео мирно да гласа, али је свет видео шта се десило. Савез је инсистирао да се утакмица одигра, баш као и Лас Палмас. Као клуб смо одлучили да то испоштујемо. Моје мишљење није битно, клуб је много битнији. Сложни смо у свему“.

        Он је истакао да свако има основно право гласа.

         „Нисмо ми Каталонци лоши момци у целој причи, само хоћемо да гласамо. Под Франковим режимом није било гласања и то право морамо да бранимо. Нисам веровао шта раде. Мислио сам да ће на миран начин покушати да спрече гласање. Макар су сада сви видели шта се дешавало. Та реакција полиције само је погоршала ствари“, закључио је дефанзивац Барсе.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари