Партизан носилац до баража

НАЈБОЉИ ТИМ СРБИЈЕ (НЕ) ЧЕКА ТЕЖАК ПОСАО

У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА

        Наизглед, на папиру, лако, а на терену... Да, тамо где се одлучује, где се победници одвајају од губитника, тамо може да буде неочекивано тешко. Чак и немогуће - да се прође у Европу. У Хумској то врло добро знају. Још је у сећању прошло лето и непремостива препрека на претпоследњем степенику, у лику готово непознате кипарске легије странаца обучене у дресове АЕЛ. Зато, у табору најбољег клуба Србије неће недостајати опреза пред још један улазак у квалификације за Лигу шампиона.

       И док црно-белима остављамо планове за напад на друштво славних и богатих и евентуалне бриге на том путу, да представимо њиховим симпатизерима, а и преосталој спортској јавности, потенцијалне ривале Рашовићевих изабраника почев од 16/17. јула. То би, у том, другом кругу квалификација, могли да буду: Жељезничар, Хафнарфјордур, Ђер, ТНС, Слиго, казахстански Шахтјор, Скендербег, Биркиркара (Мал), Клифтонвил, Даугава, Каљу, прваци Црне Горе (вероватно Сутјеска), Македоније (вероватно Вардар), Луксембурга и још два из првог круга.

       Рекло би се, ниједан који би могао да буде, односно, смео да буде несавладив с обзиром на рејтинг нашег шампиона. Наравно, поновни излет на Малту или у Велс, или пут у Северну Ирску, Исланд, балтичке републике, па и у земље окружења, требало би да представља загревање за следећу рунду. А тамо...

       Партизана ће коефицијент УЕФА, иначе, бољи него прошле сезоне (14.350), сврстати међу носиоце и у трећем колу квалификација (старт 6. августа). Уз раме БАТЕ, Селтику, Стеауи, загребачком Динаму, прваку Пољске (сви они морају, као и црно-бели, да прескоче претходну препреку), те АПОЕЛ, Аустријанцима... То значи да ће у Хумској другог супарника „бирати” у групи коју чине: Слован, Елфсборг, Макаби из Тел Авива, Молде, Екранас, стари знанци Хелсинки и Нефчи... Теже, него што ће бити средином јула, али не и немогуће да се оствари пласман у плеј-оф (бараж).

       А, ако се црно-бели докопају завршне битке за славу и милионе евра, сигурно неће бити повлашћени. Уосталом, као ниједном у досадашњим покушајима пробоја у Лигу шампиона. Таквом статусу могу да се надају, уколико успешно преброде треће коло, БАТЕ, Селтик, Стеауа, АПОЕЛ, првак Чешке и још један победник из претходне рунде. Дакле, један од тих тимова би био последњи ривал Партизану. Тешко за пласман у завршни жреб? Јесте. Немогуће? Ко зна...

       У случају неуспеха у баражу, остаје утешна награда - пролаз у групе Лиге Европе.

       Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари