Осумњичени Обрадовић „пао“ на полиграфу?

ТЕРЕТИ СЕ ЗА ЗЛОУПОТРЕБУ СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА НА УТАКМИЦИ СПАРТАКА И РАДНИЧКОГ

        ФУДБАЛСКИ скандал настављен је хапшењем судије Срђана Обрадовића, који је у полицији, како сазнајемо, „пао“ на полиграфском испитивању, а сутра ће бити саслушан у Новом Саду, по налогу Вишег јавног тужилаштва! Надлежни државни органи могли би из ове приче свашта да открију и можда отворе Пандорину кутију везану за намештања утакмица, иза којих се крије пре свега могућност стицања добити по кладионицама.

        Припадници МУП Србије су по налогу Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду ухапсили данас фудбалског судију Срђана Обрадовића. Како сазнајемо, он је током саслушања упорно тврдио да је случајно направио грешку када је досудио пенал за Спартак на недељној утакмици са нишким Радничким. Како је полицајцима све ово било веома сумњиво, наређено је да се уради полиграфско тестирање, које Обрадовић није прошао. Подсетимо, њему је претходно одређено задржавање до 48 сати.

        Како кажу у МУП, њему се на терет ставља злоупотреба службеног положаја.

        - Обрадовић се сумњичи да је на фудбалској утакмици у Суботици, између Спартака и Радничког, искоришћавањем свог службеног положаја фаворизовао домаћи тим и тако га ставио у повољнији положај у односу на противника. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужиоцу - наводе у МУП.

        Обрадовић, иначе, није једини „специјалац“ ФСС, како у фудбалским круговима зову арбитре које челници шаљу на утакмице широм земље са конкретним задацима. Има их још неколико, увек спремних да затварају очи, неког драстично оштете, а све то веома често раде без имало стила. Чак и бахато показују да имају заштиту у самом врху фудбалске организације. Прича се да су интереси разни, од самог освајања бодова и кројења табела у свим ранговима такмичења, до богатих зарада у кладионицама широм планете (кажу да због српског фудбала најчешће заплачу у Азији).

        Иначе, кад је већ реч о регуларности, ником није јасно како је Заједница Суперлиге могла да раздвоји у претпоследњем колу термине утакмица које су биле изузетно важне и директно су одлучивале о пласману на европску сцену. На тај начин, када су чули да је Напредак савладао Чукарички, могли су да одахну, јер је посао за Спартак и Нишлије био знатно олакшан.

        А у том тренутку отвориле су се разне могућности, па и да се на полувремену промени нешто што је већ било планирано. Све, наводно, због интереса повезаних са клађењем.

СМЕШИЛО МУ СЕ ФИНАЛЕ КУПА

        ПРЕМА прилично поузданим информацијама, ФСС је планирао да Срђана Обрадовића „почасти“ арбитражом на финалу Купа, које ће 23. маја играти Младост из Лучана и Партизан у Сурдулици. На неки начин то би била награда „специјалцу“ за све послове које је обављао за људе из врха српског фудбала, који су и те како одговорни за све што се догађа и са овим спортом код нас и са Обрадовићем, јер су му годинама и без сумње свесно толерисали бахату арбитражу, за нечије интересе.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари