„Орлови“ са Македонијом за престиж и за навијаче

ФУДБАЛСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ОД 20.30 У ЈАГОДИНИ СА МАКЕДОНИЈОМ ИГРА МЕЧ ПОСЛЕДЊЕГ КОЛА КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО 2014.

        Селектор Синиша Михајловић рекао је да његова екипа жели победу, без обзира што меч с Македонијом нема резултатски значај.

        „Ми се бавимо таквим спортом да све оно што је прошло није више важно, а најважније је оно што долази. Сви од нас очекују да победимо репрезентацију Македоније“, рекао је Михајловић на конференцији за новинаре у Јагодини.

        „Ако будемо играли као што знамо и можемо, као што смо показали, то ћемо и да учинимо. Сигурно неће бити лако. Навикли смо на тај притисак, а спремамо се као пред сваку другу утакмицу. У сваку утакмицу желимо да уђемо са победничким менталитетом. Без обзира што утакмица нема значаја сто се тиче квалификација, желимо да наставимо са добрим резултатима које смо остварили у последња три, четири месеца. Надам се да ћемо пружити добру и да ћемо да победимо“, додао је селектор Србије.

        Михајловић је казао да у екипи нема повређених играча, као и да ће бити измена и стартној поставу у односу на пријатељску утакмицу с Јапаном.

        „Ми знамо колико вредимо и можемо и да, ако играмо као што смо показали, можемо да победимо сваког. Исто тако, знамо да, ако не играмо као што знамо, можемо да изгубимо од сваког. Све зависи од нас“, казао је Михајловић.

        Упитан који резултат прогнозира, селектор Србије је навео да не може да обећа победу, али да је сигуран да ће играчи дати свој максимум како би се дошло до те победе.

        „Када бих могао да предвидим будућност био бих на неком другом месту да радим неке ствари које су важније од фудбала“, рекао је он.

        На питање новинара као оцењује коментар из македонског табора да не желе да играју у Јагодини, јер је „Јагодина село“, Михајловић је истакао да он не зна да ли су те изјаве аутентичне.

        „То је писано, не знам да ли је то тачно. Ми као домаћини треба да им пружимо најбоље услове за тренинг, а они одлучују где ће да тренирају. Имали су понуду да тренирају у Јагодини, али су одлучили да иду у Ниш и то је њихова ствар“, рекао је Миха.

        Капитен репрезентације Бранислав Ивановић рекао је да Србија има велики мотив против Македоније.

        „Остао нам је један горак укус из Македоније где смо изгубили. Мислим да имамо велики мотив да завршимо квалификације на прави начин. Ми последњих неколико утакмица играмо изузетно добро и то је само пут ка нечему што ми стварно можемо и заслужујемо, оно што сваки навијач у Србији жели и тражи од нас. Имамо велики мотив, концентрисани смо“, казао је Ивановић.

        „Од када смо изгубили шансу за Светско првенство, за нас су почеле нове квалификације тако да се кроз ове утакмице припремамо за нешто што нас очекује у будућности“, додао је Бане.

        Ивановић је нагласио да је први пут у Јагодини и да је позитивно изненађен пријемом, атмосфереом и условима.

        „У граду влада позитивна атмосфера. Имамо малу дозу притиска, али мислим да ћемо успети нашом игром да се одужимо навијачима“, казао је капитен Србије.

        Фудбалер Александар Коларов је навео да је меч с Македонијом јако важан, без обзира што нема резулататски значај, као и да је то прилика за реванш.

        „Било би добро да наставимо низ добрих игара које имамо последњих месеци. Ово утакмица је и прилика за реванш, да им вратимо за оно што нисмо добро урадили у Скопљу. Надам се да ће бити пун стадион и да ћемо сви заједно славити победу против Македоније“, рекао је Коларов.

        Утакмица између Србије и Македоније у квалификацијама за Светско првенство игра се у уторак у Јагодини од 20.30 часова.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари