„Орлови“ оптимисти пред одлазак у Аустрију

ДОМАЋИН НЕМА ВЕЛИКА ОЧЕКИВАЊА, ЧЕМУ СУ ПОРЕД ЛОШИХ РЕЗУЛТАТА ДОПРИНЕЛЕ И БРОЈНЕ ПОВРЕДЕ

Александар Митровић

        Петак је све ближи, а надамо се и пласман Србије на Светско првенство у Русији.

        Уколико у Бечу победе Аустрију, „Орлови“ ће коло пре краја квалификација обезбедити прво место у групи и директан пласман на Мундијал наредног лета. Утакмица против Грузије у понедељак у Београду тада не би имала такмичарски значај.

        Мотив наших фудбалера пред гостовање на стадиону „Ернст Хапел“ је огроман, док домаћин нема велика очекивања, чему су поред лоших резултата допринеле и бројне повреде важних играча.

        Један од најискуснијих у тиму, Владимир Стојковић, ипак, позива на опрез.

        „Неће бити лако. Они ће морати да промешају тим и играће им играчи на које рачунају за будућност и који желе да се докажу“, истакао је Стојковић на конференцији за медије у спортском центру ФСС у Старој Пазови.

        Поред голмана, говорили су центарфор Александар Митровић и крило Мијат Гаћиновић, који је у досадашње две утакмице за „А“ репрезентацију постигао два гола.

        „Било би лепо да наставим низ“, прижељкује члан Ајнтрахта.

        Очекује се да Србија на стадиону у Бечу има већу подршку него домаћин. Наши репрезентативци кажу да им то неће створити притисак.

        „Није тешко припремити се за ову утакмицу. Улазимо исто као у сваку другу, знамо да је еуфорија, али чврсто смо на земљи. Из утакмице у утакмицу смо све бољи, пуни смо самопоуздања. Мало ко је од нас очекивао да се пласирамо на Светско првенство, али ето нас на корак од тога. Атмосфера у свлачионици је заиста сјајна и сви једва чекамо да дођемо на ова окупљања репрезентације“, рекао је Митровић, а Стојковић додао:

        „Велики број навијача биће нам ветар у леђа. Нема разлога да на то гледамо као притисак“.

        Први чувар мреже „Орлова“, поучен искуством, није желео унапред да прича о очекивањима и евентуалном резултату на завршном турниру.

        „Сам пласман на Мундијал би био велики успех, а о даљим плановима ћемо размишљати постепено, после жреба. Свакако ћемо се борити, али хајде да прво победимо Аустрију“.

ДОЧЕК ИЛИ ИСПРАЋАЈ?

        Наши репрезентативци упитани су да ли би више волели да им навијачи приреде испраћај из Београда или дочек из Русије? Стојковић и Гаћиновић изабрали су ово прво, док је Митровић остао суздржан. „Прво да и званично обезбедимо пласман на Мундијал, па ћемо онда да размишљамо о слављу“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари