„Орлови”: Нисмо блистали… али сада сијамо!

МОЖДА НИСМО ПОКАЗАЛИ КАКО СЕ ИГРА ФУДБАЛ, АЛИ СМО ПОКАЗАЛИ

КАКО СЕ БОРИ ЗА СРБИЈУ, РЕКАО ЈЕ МАТИЋ

        ДУГО су репрезентативци Србије провели времена у свлачионици славећи први пласман на Светско првенство после осам година. Међу првима је утиске у ноћи велике радости покушао да среди Душан Тадић.

        - Велики терет нам је пао са срца. Борили смо се за ово, хвала саиграчима, селектору и савезу. Нисмо одиграло како би требало, али је најважније да смо се пласирали на Светско првенство. Нисмо на почетку имали потребну агресију, али имамо сада довољно времена да се припремимо за Мондијал. Осећај је неописив, мислим да сам најсрећнији човек на свету.

        Споменуо је ас Саутемптона и сузе радоснице по завршетку меча.

        - Много нас је плакало после утакмице. Стварно нисам могао да суздржим емоције. Ја волим наш народ. Било је много одрицања током квалификација и то нам се вратило. Много сам срећан. Заслужили смо ову радост.

        Немања Матић не бежи од тога да је игра била далеко од очекиване.

        - Можда нисмо показали како се игра фудбал, али смо показали како се бори за Србију. Трпели смо велики притисак и све време смо желели да одиграмо онако како знамо. Није било сјајно, ипак, то сутра никог неће интересовати. Идемо у Русију, изборили смо се за оно што смо хтели, време је да се одмеримо са најбољима.

        Полувреме сигурно није донело много позитивних вибрација у свлачионици.

        - Причали смо у паузи, знали смо да нисмо били на нивоу. Једва смо чекали да прође тих 15 минута, зато сам и први изашао на терен. Знали смо да морамо да обрадујемо народ, исто тако смо и свесни да смо били очајни у првом полувремену.

        Капитен Србије Бранислав Ивановић је од силне радости тешко налазио праве речи.

        - Стварно немерљив успех. Свесни смо да ће овај меч ће брзо пасти у заборав. Противник је одолевао од почетка до краја, али смо се мушки борили и остварили велики успех. Уверен сам да ћемо у Русији показати право лице. Мислим да још нисмо свесни успеха, надам се да ћемо наћи времена да ово прославимо ваљано иако имамо много обавеза.

        Искусни дефанзивац ће се наредне године осећати као код куће у Русији.

        - Мени је тамо сваки стадион домаћи иако нисам играо на половини њих. Морамо да похвалимо све, од играча, преко стручног штаба до људи у савезу. Створили смо праву атмосферу од старта квалификација. Против Грузије смо били смушени, деловали лоше, али смо ипак победили - завршио је Ивановић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари