„Орлови“ и даље непоражени: Грузија један - Србија три!

ПОБЕДА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ У ТБИЛИСИЈУ, НАКОН РАНОГ ВОЂСТВА ДОМАЋИХ И ПРЕОКРЕТА У ДРУГОМ ПОЛУВРЕМЕНУ

        Фудбалска репрезентација Србије савладала је након преокрета Грузију у петом колу квалификационе групе Д за Светско првенство 2018. Душан Тадић је учествовао у постизању сва три гола за тријумф 3:1, након којег су „Орлови“ и даље непоражени и имају учинак од три победе и два ремија.

        Већ у шестом минуту меча, шок за српске фудбалере. Коларов прави велики кикс, враћа лопту до Стојковића али недовољно јако, пре српског чувара мреже до ње стиже Качарава и већ је 1:0 за домаће.

        Коларов је неколико минута касније имао прилику да се искупи, али је из слободног ударца послао лопту преко гола.

        У првих пола сата игре, Србије није успела озбиљније да припрети голу Грузијаца, није упућен ниједан шут у оквир гола противничке екипе.

        Тадић се у 34. минуту нашао у повољној ситуацији, али његов лоб није био прецизан. Србија је имала доста среће, пошто је у наредном нападу Казаишвили из стопостотне прилике шутирао поред гола!

        Имао је и слободног Ананидзеа, али се одлучио за шут, срећом по Србију и даље је само један гол предности за домаће.

        А у претпоследњем минуту првог полувремена, пенал за Србију. Костић је оборен са леђа, а прецизан са 11 метара је Душан Тадић, коме је то четврти гол у квалификацијама.

        Резултатом 1:1 завршено је прво полувреме.

        У 64. минуту, Србија стиже до преокрета! Тадић је пронашао Александра Митровића, који је примио лопту, добро се окренуо и са ивице шеснаестерца погодио мрежу Грузије - 1:2.

        Душан Тадић наставља да буде „алфа и омега“ репрезентације Србије. У 86. минуту, проиграо је резервисту Гаћиновића, који на свом дебију постиже погодак - 1:3!

        Србија је након ове победе преузела прво место у групи.

        Спорт клуб
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари