Од 17. фебруара се наставља Лига шампиона

МОЖЕ ЛИ НЕКО ДА СКИНЕ „КРАЉА” СА ПРЕСТОЛА

ИЛИ РЕАЛ МАДРИД ИМА КВАЛИТЕТ ДА ОДБРАНИ ТРОФЕЈ

Играчи Реала са трофејом Лиге шампиона

        СВЕ најлепше што клупски фудбал може да пружи, од уторка, 17. фебруара, биће сервирано љубитељима најважније споредне ствари на свету. После више од два месеца паузе, Лига шампиона се наставља мечевима осмине финала, а цела планета са нестрпљењем ишчекује нове бравуре Роналда, Месија, Ибрахимовића, Нејмара и осталих чаробњака, у борбама великана за европску круну. И пита се може ли неко да скине „краља” са престола, јер Реал влада Европом после драматичне победе над градским ривалом Атлетиком, после продужетака у Лисабону.

        О томе ко су фаворити у првој рунди нокаут фазе, који су клубови најближи одласку у велико финале, и другим увек занимљивим темама везаних за ово спектакуларно такмичење, за „Новости” су говориле легенде, Владимир Југовић, Зоран Мирковић и Милинко Пантић, асови који су сами искусили све чари врхунског фудбала.

        - Морам да признам да сам се ужелео Лиге шампиона. Баш ми је недостајала претходних месеци, јер је ово такмичење синоним за фудбалско уживање, нешто посебно - каже Југовић, који је покорио Стари континент два пута, са Црвеном звездом и Јувентусом. - Што се тиче фаворита за пехар, по мени су испред осталих шпански клубови. Барселона је сјајна у 2015, супер игра, Атлетико је невероватно јак под Симеоновом палицом, а Реал сигурно има квалитет да одбрани трофеј.

        Бивши репрезентативац Југославије је истакао да су му симпатије уз мадридске црвено-беле, за које је наступао 1998/1999, а у шири круг кандидата је ставио још Бајерн и Челси.

        - Свакако да ћу навијати и за лондонски тим, наших Ивановића и Матића, који има веома тежак испит у осмини финала против ПСЖ - истиче Југовић. - Генерално, биће ту много неизвесних утакмица, које ће можда решавати и појединци. Они који би на тај начин могли да одлучују су свакако Роналдо и Меси, али и Азар, Бензема, Ибрахимовић...

        Попут Југовића, и Бата Мирковић тврди да има више моћних екипа, које могу до трона. Међу њима није Јувентус, бивши клуб некада сјајног дефанзивца.

        - Издвојио бих „четворку” Бајерн, Барселона, Реал, Челси, с тим што се мени лично највише свиђа стил игре Бавараца - каже Мирковић, који је за наш национални тим одиграо 59 мечева.

        - Јувентус тренутно не спада у „топ 5” клубова, није у самом европском врху. Чини ми се да игра Торинеза превише зависи од Пирла, који јесте велики мајстор, али је већ у годинама.

        Када су појединци у питању, прослављени фудбалер сматра да ће, као по обичају, Роналдо и Меси обележити завршницу Лиге шампиона.

        - Невероватни су и један и други. Када би ме неко питао кога бих од њих радије довео у свој тим, рекао бих обојицу - кроз шалу каже Мирковић. - Португалац и Аргентинац су за класу изнад осталих, а онда би ту могао да буде Робен, за њим и Азар.

        Некадашњи мађионичар са лоптом, Милинко Пантић, „алфа и омега” шампионског Атлетика из 1996. године, листу фаворита за трофеј сузио је на три имена. Ту су његов бивши клуб, бранилац титуле и рекордер такмичења Реал и Барселона.

        - Симеоне је направио тим, чији се играчи боре до фанатизма. Свима су „нежељен противник”. Каталонци су у пролећном делу сјајни, буди се полако и Суарез, делују снажно. Фудбалере Реала никако не треба отписивати, опет ће они да уђу у победничку серију - истиче Пантић. - Ја лично, као тренер, највише волим како игра Венгеров Арсенал, али у такмичарском смислу, ту је број један тренутно Атлетико.

        Поред Роналда и Месија, Пантић је као могућу прву звезду другог дела Лиге шампиона апострофирао Луиса Суареза.

        - Мислим да је само питање времена када ће да експлодира. Није он случајно давао толике голове у Ливерпулу, а пре тога у Ајаксу. Биће ту још играча, чијим партијама ћемо се одушевљавати. Ту су Нејмар, Дијего Коста, Ибрахимовић, Манџукић, Торес... - завршио је Милинко.

        А фудбалска европска бајка тек почиње и трајаће до 6. јуна, када ће бити познато име освајача 60. издања престижног такмичења.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари