Нови председник UEFA позвао и Ћурковића

НЕКАДАШЊИ ПОТПРЕДСЕДНИК ФСС БИО ЈЕДАН ОД ИНИЦИЈАТОРА ПОДРШКЕ ЧЕФЕРИНУ ЗА ПЛАТИНИЈЕВОГ НАСЛЕДНИКА

Иван Ћурковић

Пише: Драган Тодоровић

        Нови председник Светске фудбалске федерације (FIFA) Италијан Ђани Инфантино је за једног од својих саветника узео некадашњег фудбалера загребачког Динама и бившег југословенског репрезентативца Звонимира Бобана.

        На сличан потез се одлучио и нови председник Европске фудбалске уније (UEFA) Словенац Александар Чеферин који је обелоданио да ће му некадашњи играч Црвене звезде, Лација и Интера, као и рекордер по броју наступа за репрезентацију Србије, Дејан Станковић, бити један од саветника и најближих сарадника. Али, неће само Станковић са ових фудбалских простора бити у Чеферином тиму.

        Како „Политика“ сазнаје, један од наших најцењенијих фудбалских функционера Иван Ћурковић могао би ускоро да буде именован за једног од најближих сарадника председника UEFA.

        Чеферин је прошле недеље позвао Ћурковића да га ускоро посети.

        Тај састанак би могао бити одржан већ ове недеље у Љубљани.

        Ћурковић, који је заједно са ФС Србије био и један од главних иницијатора да овдашњи регион подржи Чеферина за Платинијевог наследника, имао би важну улогу у креирању будуће политике новог председника UEFA.

        Иначе, Ћурковић је прошлог петка био један од гостију на вечери у Паризу коју је у част премијера Владе Републике Србије Александра Вучића организовао премијер Француске Манеул Валс.

        Последњи пут Александар Чеферин је био у Београду 13. фебруара ове године на регионалном састанку одржаном у хотелу „Метропол“.

        Већ наредног дана је заједно са Ћурковићем посетио ФК Партизан као и музеј „25. мај“, да би посетио Титов гроб, јер не крије да је велики поштовалац лика и дела бившег југословенског председника.

        Поред фудбала, којим се бавио у раној младости, нови председник UEFA воли и аутомобилизам и борилачке спортове.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари