Нови Пикси - нико у Европи као Душан Тадић

МОМАК ИЗ НОВОГ САДА ЈЕ ОД ПОСЛЕДЊИХ 14 ГОЛОВА „ОРЛОВА“ ДИРЕКТНО УЧЕСТВОВАО У 13

Душан Тадић

        Душан Тадић није само најбољи српски фудбалер, већ и најбољи играч досадашњег тока европских квалификација за Светско првенство 2018.

        Тадић је одиграо пет мечева у квалификацијама за Мундијал у Русији и директно био заслужан за 11 од 12 постигнутих голова Србије.

        Везиста Саутемтпона био је стрелац четири пута, а својим саиграчима наместио је још седам погодака - учинак какав нема нико у Европи.

        Следећи на листи по овом параметру јесу Томас Милер, који је збирно учествовао у девет голова Немачке (4 постигнута и 5 намештених), и Кристијано Роналдо, који је најбољи стрелац квалификација за девет погодака.

        Следећи на листи су Роберт Левандовски и Дрис Мертенс са по осам комада, па следе Давид Силва, Ромелу Лука, Лукас Силва, Чиро Имобиле, Гарет Бејл...

        Ако се у калкулацију урачунају и остала такмичења, момак из Новог Сада је од последњих 14 голова „Орлова“ директно учествовао у 13.

        Србија је у петак увече победила Грузију са 3:1 и тако остварила трећу победу у пет утакмица квалификација за Светско првенство 2018. Тадић је постигао први гол из једанаестерца, а код остала два је асистирао.

        Сличан учинак је имао и у претходним сусретима, у победи „Орлова“ над Аустријом постигао је гол и асистирао код оба поготка Александра Митровића, а то је претходно урадио у сусрету са Молдавијом.

        У нерешеном мечу са Ирском, асистирао је Филипу Костићу код првог гола, док је био стрелац другог поготка.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари