Најефикаснији Срби не играју за Србију!

МЕЂУ ГОЛГЕТЕРИМА СРПСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ ОВЕ ЈЕСЕНИ ПРЕДЊАЧЕ МАРКО ДЕВИЋ
И НЕМАЊА НИКОЛИЋ, НАТУРАЛИЗОВАНИ УКРАЈИНАЦ, ОДНОСНО МАЂАР

Марко Девић

        Ко су ове сезоне најефикаснији Срби у европским лигама, укључујући нашу, Јелен Суперлигу?

        Занимљиво је да се у самом врху листе стрелаца налазе нападачи рођени у Србији, али који су одавно отишли из домаћег фудбала и примили држављанства других земаља, пошто селектори „орлова“ за њих нису показали нарочито интересовање.

        Марко Девић (шест голова на 33 утакмице за Украјину) за Металист из Харкова је постигао чак 14 погодака и најзаслужнији је што тај тим заузима треће место на табели тамошњег првенства, са бодом мање од кијевског Динама.

        Некадашњи центарфор Вождовца, Железника и Звездаре игра у Украјини пуних осам година, а њен пасош добио је јуна 2008. Наступио је на прошлогодишњем Европском првенству.

        Други наш стрелац са 12 голова је Немања Николић, члан Видеотона из Секешфехервара, који је октобра ове године дебитовао у репрезентацији Мађарске.

        Николић је рођен у Сенти, где је прошао све млађе категорије, а у земљи наших северних суседа је непрекидно од 2006.

        Тек после Девића и Николића по ефикасности следе играчи који играју или имају право наступа за Србију!

        Стефан Шћеповић (Спортинг Хихон) дао је 11 голова у шпанској другој лиги, а Никола Комазец (Сарајево) десет пута затресао мрежу у Премијер лиги Босне и Херцеговине.

        Драган Мрђа (Црвена звезда) уписао се у стрелце девет пута, Филип Ђорђевић (Нант) осам, Александар Митровић (Андерлехт) седам...

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари