Алберт Нађ нови спортски директор Партизанa

ЦИЉЕВИ НОВА ТИТУЛА И ИСКОРАК У ЕВРОПИ

Љубиша Ранковић и Алберт Нађ

         Нови спортски директор фудбалског клуба Партизан Алберт Нађ рекао је да ће приоритети у његовом раду бити да се сачува костур шампионског тима, настави доминација у српском фудбалу и направи искорак у Европи.

         - Данас је први мој радни дан на новој функцији и пре свега желим да кажем да сам веома почаствован што сам добио ову веома важну и тешку улогу у највећем клубу у Србији. Потрудићу се да оправдам поверење, да сачувамо костур тима, освојимо седму узастопну титулу и направимо искорак на евро сецени - рекао је Нађ на конференцији за медије на стадиону Партизана.

         Он је додао да ће на функцији спортског директора бити исти као својевремено на терену и да се не плаши изазова.

         - Увек ћу ценити ривала, али на бојном пољу учинићу све да га победим. Оно што ћу највише тражити од играча је дисциплина, јер је она основа свега. Партизан је светиња и играчи морају да схвате да је част носити црно-бели дрес, а не као неки да га схвате као пролазну станицу. На сваком тренингу желим да видим максимално залагање и то мора да се испоштује - истакао је Нађ.

         Досадашањи координатор за спортска питања објаснио је да је само "прекомандован" на нову функцију и додао да се не оптерећује дужином уговора.

         - Знам који је мој посао и већ данас ћу разговарати са тренером Вуком Рашовићем око прелазног рока. Оно што је добро, јесте да имамо идентичне ставове по свим питањима. Наравно, клубови у Србији, па и Партизан живе од продаје играча и сигурно да ће доласци зависити од евентуалних одлазака. Неким играчима је истекао уговор, Смиљанић је већ отишао у Турску, а видећемо каква ће бити ситуација са Миљковићем и Лазевским. Подсетићу вас да сам 2010. заједно са тренером Станојевићем радио прелазни рок и тада смо ушли у Лигу шампиона - навео је Нађ.

         Према његовим речима, Лазар Марковић и Александар Митровић и даље имају уговор са Партизаном.

         - Видећемо шта ће бити, не држите ме за реч, јер нисам видео папире, али мислим да Марковић има још годину дана уговор, Митровић је наш најтраженији играч и логично је да се страни клубови интересују за њих. Оно што је битно да тренутно немамо ниједну званичну понуду. Ипак, има времена, прелазни рок у Европи почиње 1. јула - рекао је Нађ.

         Нађ је поновио да ће клуб учинити све да капитен Саша Илић продужи уговор на још једну сезону.

         - Прво морамо да видимо његово размишљање, али Сале је увек добродошао, он је жива легенда клуба, одмах после Моце Вукотића, па после постоји велика празнина за неке треће легенде. Он је свој кавлитет доказао и увек је био један од наших најбољих играча - поручио је Нађ.

         Некадашњи репрезентативац истакао је да и у Србији има играча који су интересантни Партизану.

         - Нисам баш најбоље пратио у последње време, јер сам био заузет обавезама у Телеоптику, али има неколико играча који су инетресантни. Немам ништа против ни по питању повратка наших бивших играча из иностранства, имали смо добро искуство 2010. са Смиљанићем, Илијевом и Бојом - констатовао је Нађ.

         На питање да ли би ангажовао и неког играча из Црвене звезде, Нађ је рекао:

         - Зашто да не, уколико је у питању фудбалер који има квалитет не видим ниједан разлог зашто то не бих урадио, ако је то играч који може да подигне игру, јер је само успех Партизана битан - рекао је Нађ.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари