Н. Лалатовић: Да је Вељковић постигао гол...

ЖАО МИ ЈЕ ЗБОГ ТЕ ШАНСЕ, ЈЕР ДА СМО ПОСТИГЛИ ГОЛ, ТОК МЕЧА БИ САСВИМ СИГУРНО БИО ДРУГАЧИЈИ

        Селектор младе селекције Србије Ненад Лалатовић сматра да сви морају бити поносни на генерацију коју је водио на Европском првенству у Пољској.

        „Мислим да смо још једном показали да Србија има јако квалитетне младе играче, момке који су с правом били европски и светски прваци. Играти на оваквом нивоу, против овакве репрезентације са играчем мање то само показује какав квалитет има ова генерација. И Србија треба да буде поносна што има овакве играче“, рекао је Лалатовић.

        У последњем колу Србија је пропустила три сјајне шансе пре него што је примила гол од Шпаније у Бидгошћу у 39. минуту.

        „Могу бити поносан на њих, јер овако се борити са играчем мање и правити шансе. Посебно у првом полувремену, када смо били егал, имали две стопостотне шансе. Вељковић је био сам на другој стативи, када је пребацио лопту преко гола. И жао ми је због те шансе, јер да смо постигли гол, ток меча би сасвим сигурно био другачији“, сматра селектор Србије.

        Два минута након примљеног гола црвени картон, други жути, добио је капитен Урош Ђурђевић.

        „Плански смо попустили одличној репрезентацији Шпаније да игра више по крилима. Хтели смо да затворимо игру по централи. Да покушамо да их изненадимо, после одузете лопте на нашој половини, да тражимо лопту у простор иза њихових леђа, да постигнемо гол. Тешко је у томе било успети, јер смо већи део утакмице имали играча мање“, закључио је Лалатовић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари