Муслин зове Ђурђевића и Гаћиновића у тим

ИГРАЧЕ КОЈИ СЕ ПРЕМА ПРИЗНАЊУ СЕЛЕКТОРА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ САВРШЕНО УКЛАПАЈУ У СИСТЕМ ИГРЕ

Славољуб Муслин

        Нападач Партизана Урош Ђурђевић и крилни фудбалер Ајнтрахта из Франкфурта Мијат Гаћиновић добили су дебитанске позиве у А тим репрезентације Србије за гостовање Грузији у квалификацијама за Светско првенство 2018. године.

        Селектор Славољуб Муслин одлучио је да поменути двојац прекомандује у најјачу селекцију из младе репрезентације, где су играли са великим успехом.

        На списку нема суспендованих Матије Настасића (Шалке) и Александра Катаија (Алавес), док је позив изостао Немањи Гудељу после одласка у Кину у јануару.

        Голмани: Предраг Рајковић (Макаби Тел Авив), Владимир Стојковић (Нотингем Форест), Александар Јовановић (Архус).

        Одбрана: Бранислав Ивановић (Зенит), Александар Коларов (Манчестер Сити), Никола Максимовић (Наполи), Јагош Вуковић (Коња), Антонио Рукавина (Виљареал), Стефан Митровић (Гент), Иван Обрадовић, Урош Спајић (Андерлехт).

        Средина терена: Лука Миливојевић (Кристал Палас), Душан Тадић (Саутемптон), Љубомир Фејса (Бенфика), Немања Радоја (Селта), Немања Матић (Челси), Љубомир Фејса (Бенфика).

        Напад: Зоран Тошић (ЦСКА Москва), Александар Митровић (Њукасл), Лазар Марковић (Хал), Андрија Павловић (Копенхаген), Филип Костић (Хамбург), Урош Ђурђевић (Партизан), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт Франкфурт).

        Утакмица између Грузије и Србије игра се 24. марта у Тбилисију на стадиону „Борис Паичадзе.

Муслин: Против Аустрије и Велса били смо скоро као Барселона

 

        Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин изјавио је данас да Грузија не сме да се потцени и да у том случају његов тим не би требало да има проблема да слави на гостовању у Тбилисију у наставку квалификација за Светско првенство.

        „Очекује нас последња утакмица у првом делу, јако важна као и све. Можда се стиче утисак да је Грузија аутсајдер, али морам да кажем да имају мало бодова с обзиром на квалитет утакмица. Морамо да будемо обазриви, ипак, све зависи од нас. Ако будемо на нашем нивоу не би требало да буде проблема, иако сматрам да ће бити тешко”, рекао је Муслин на конференцији за међе у просторијама ФСС на Теразијама.

        Позиве су добили дебитанти досадашњи чланови младе репрезентације Урош Ђурђевић и Мијат Гаћиновић, играчи који се према Муслиновом признању савршено уклапају у систем игре.

        „Ђурђевић је играч из нашег првенства, тип нападача који је потребан. Давао је голове и показао се... Гаћиновић игра стандардно две године у једној од најбољих лига. Тип играча који нам треба у нападу у нашем систему, по левој страни. Можда смо могли још неколико да зовемо из младе, али не желим да узимам много играча како би се навикли на новог селектора Ненада Лалатовића”.

        Он је признао да је нападач ПАОК-а Александар Пријовић један од озбиљних кандидата, чим FIFA изда дозволу да наступи под заставом Србије.

        „Пријовић је два пута мењао државни дрес, за Србију, а потом и Швајцарску. Питали смо за дозволу FIFA, још чекамо одговор. Кандидат је и када будемо добили дозволу могао би да буде тип играча који би нам одговарао”, поручио је селектор „орлова”.

        Према његовим речима реми у Велсу била је најбоља партија његових изабраника у квалификационом циклусу за пласман на Мундијал у Русији.

        „До сада се није осетила мала минутажа појединаца у клубовима. Не плаши ме то, као ни остале ствари. Да је тако не бих прихватао ову дужност. Веровао сам у њих од првог дана, а сада још више после неколико утакмица. Посебно то мислим на меч у Велсу, то је била најквалитетнија наша утакмица до сада”.

        На питање када ће Србија моћи да приреди меч као што је синоћ Барселона када је против Пари Сен Жермена за само седам минута дала три гола и отишла у четвртфинале Лиге шампиона, Муслин је уз осмех договорио:

        „Зар утакмица против Аустрије није била слична? За инфаркт... Или у Велсу када смо у онаквој атмосфери дали гол. Скоро као Барселона, мада баш не по игри”, уз осмех је закључио Муслин.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари