Муслин жели свих шест бода из две утакмице

МОЛДАВИЈА ЈЕ АУТСАЈДЕР, АНАЛИЗИРАЛИ СМО ЈЕ И САДА ЋЕМО ТО ПРЕДСТАВИТИ ИГРАЧИМА

Муслин са сарадницима

        Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је данас да је Молдавија аутсајдер, али да се његова екипа неће опустити пошто жели да освоји свих шест бодова из две предстојеће утакмице у квалификацијама за Светско првенство 2018. године.

        „Сваки меч је важан, први следећи је најважнији. Ми бисмо ишли на победу и да смо победили Ирску у прошлом колу, не бисмо се опустили и ишли на нулу у Молдавији. Немамо посебан притисак, знамо да морамо да побеђујемо. Надам се да ћемо још боље одиграти него против Ирске, јер смо из утакмице у утакмицу играли све боље. Осим резултата против Ирске све је било позитивно и надам се да ће игра и резултат против Молдавије бити позивница навијачима да нас подрже против Аустрије“, рекао је Муслин новинарима у Старој Пазови.

        Фудбалери Србије окупили су се данас у Старој Пазови поводом припрема за утакмице у Молдавији, 6. октобра и три дана касније у Београду против Аустрије, у квалификацијама за Светско првенство у Русији.

        Муслин је рекао да се још нису сви играчи одазвали, пошто ће неки због обавеза у клубовима доћи нешто касније. Он је навео да Александар Игњовски неће бити у конкуренцији за предстојеће утакмице због температуре и стомачног вируса. Такође, неће играти ни Слободан Рајковић, који је сломио нос и задобио потрес мозга играјући за Палермо у италијанској лиги.

        Муслин је рекао да ће формација остати иста и да неће бити много промена у саставу у односу на утакмицу са Ирском, у којој је Србија одиграла 2:2 у Београду у првом колу.

        „Молдавија је аутсајдер. Анализирали смо је и сада ћемо то представити играчима. Мислим да смо до сада много урадили, а то се видело на терену што се тиче игре. Играчи сада морају да се опораве од пута и утакмица које су играли за викенд. Имаћемо времена, иако су две утакмице у три дана“, рекао је он.

        Упитан да ли би био задовољан са четири бода из две утакмице, Муслин је рекао: „Био бих задовољан са шест бодова“.

        Селектор је додао да га ниједан играч није забринуо, пошто су неки играли више неки мање, што је „наша реалност“.

        „Ни друге репрезентације немају све играче који стално играју. Нећу да се жалим, ово су најбољи играчи које имамо у овом тренутку. Имамо пуно поверење у њих. Немам проблема ни са онима који не играју“, рекао је он.

        Муслин је додао да неће бити тешко мотивисати екипу и да ће Србија утакмицу против Молдавије направити лаком ако одигра на свом нивоу.

        „Неће бити опуштања, направићу најбољу екипу у овом тренутку“, рекао је селектор Муслин.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари