Муслин: У сваком случају - идемо на победу…

БИЋЕ ТЕШКО, АЛИ ИМАМО СВОЈЕ АДУТЕ, НЕ МОГУ ДА КАЖЕМ ДА ЋУ БИТИ НЕЗАДОВОЉАН И БОДОМ

        Фудбалери Србије гостују селекцији Велса у суботу увече (20:45) у Кардифу, у четвртом колу Групе Д квалификација за Светско првенство 2018. године.

        То би могао да буде један од кључних мечева за тим Славољуба Муслина у борби за пласман на Мундијал у Русији, јер је у питању директни конкурент.

        Србија би евентуалном победом у Кардифу стекла пет бодова више од полуфиналисте овогодишњег Европског првенства, те једном ногом већ била на СП. „Орлови“ деле прво место уочи четврте рунде са Ирском.

        „Не видимо себе као фаворите, то је у нашој групи, између осталог, Велс. Свакако да би добар резултат био три бода. Међутим, видећемо како ће се развијати утакмица. Идемо на победу, али не могу да кажем да ћу бити незадовољан бодом, у зависности како се буде одвијала утакмица. Али, у сваком случају идемо на победу“, рекао је Муслин.

        Муслин је навео да нема никакве дилеме око састава и да су сви играчи здрави и расположени.

        „Знам екипу, добро смо се спремили, играчи све боље тренирају, то сам им и рекао. Можемо да уђемо са пуно самопоуздања. Биће тешко, али имамо своје адуте и добро настројени и са самопоуздањем улазимо у утакмицу“, рекао је селектор Србије.

        Једна од најважнијих ствари на мечу биће одбран на кључном играчу Велса Гарету Бејлу.

        „Бејл је тај који је пун самопоуздања, даје голове за Реал и за репрезентацију. Немамо посебан план, водићемо рачуна о свима. Знамо како игра, али је непредвидив, иде и лево десно, не остаје на једном месту. Било би сулудо да дамо да га неко индивидуално прати“, додао је Муслин.

        Муслин је рекао и да је добро што се Немања Матић вратио, али да је екипа побеђивала и без њега.

        „Не треба да очекујемо да он све решава. Нису ни ти Велшани екипа која игра енглески фудбал са дугим лоптама, смирују је, држе. Ми ћемо покушати да спустимо лопту на земљу и играмо своју игру“, рекао је селектор.

        Велс до сада никада није победио Србију или Југославију, а Муслин је рекао да је „то био други фудбал“, али да се нада да ће се традиција наставити.

        „Они су били у једној, ми у другој ситуацији. Тај однос сила се променио. Не полажем много рачуна у те традиције, оне су ту да се обарају. Надам се да неће овај пут. Та традиција ипак нешто значи. Има земаља и клубова који играју једни против других и дешава се да слабији победе. Али, ми нисмо сад слабији, надам се да ће се традиција наставити“, навео је Муслин.

        Србија је у претходне две утакмице победила Велс са 6:1 и 3:0, а селектор Велса Крис Колман рекао је да они још носе ожиљке из тих дуела.

        Упитан да ли је то разумео као позив на фудбалску освету, Муслин је рекао: „Свакако, њему је важно да том реченицом мотивише своје играче“.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари