Муслин: Повратак Коларова велико појачање

У СРПСКОМ ПРВЕНСТВУ НЕМА ИГРАЧА ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ… АЛИ, ИМА ПОТЕНЦИЈАЛНИХ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦА

Славољуб Муслин

        Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је данас да га радује повратак суспендованог Александра Коларова, као и то да неће бити много изненађења у саставу на предстојећим квалификационим утакмицама.

       „Неће бити много изненађења јер нема нових играча на списку. Нажалост, немамо играча који могу да буду велико изненађење. Велико појачање биће свакако повратак Коларова“, рекао је Муслин приликом објаве списка за предстојеће квалификационе утакмице.

        Србија ће у октобру гостовати Молдавији, а потом дочекати Аустрију, у другом и трећем колу квалификација за Светско првенство 2018. године у Русији.

        На Муслиновом списку није било изненађења, а промену у односу на претходни списак је повратак Александра Коларова, коме је истекла суспензија.

        Муслин је истакао да га радује добра форма Коларова и то што је његов тренер у Манчестер ситију Пеп Гвардиола задовољан. Такође, још размишља на којој ће позицији употребити тог играча.

        „Још размишљам, али мислим да ће за сада играти на боку јер има добре офанзивне особине. Али, не искључујем могућност и да игра на левом штоперу, што је добро за нас. Не изненађује ме да је Гвардиола задовољан њиме“, рекао је Муслин.

        У систему са два задња везна, селектор је позвао четворицу играча, Немању Гудеља, Љубомира Фејсу, Луку Миливојевића и Немању Максимовића. Како је рекао, не види да ико више може да помогне на тој позицији, осим суспендованог Немање Матића.

        „Не видим ко може да помогне. Вероватно ће моћи у будућности. То је игра са три нападача и два задња везна. Проблем је у овом систему и повратком Матића ћемо свакако појачати везни ред. Не видим ко може да нас појача“, рекао је Муслин.

        На списку нема играча из српског првенства. Муслин је рекао да је таква ситуација, али је најавио да ће се састати са 20-ак играча из Супер лиге.

        „Сама чињеница да нису на списку, значи да у српском првенству нема играча за репрезентацију. Али, има потенцијалних репрезентативаца“, додао је селектор репрезентације и најавио да ће тим потенцијалним репрезентативцима у понедељак организовати тренинг.

        Србија је на почетку квалификација играла нерешено 2:2 са Ирском, а селектор је казао да није било великих разочарања играчима после тог сусрета.

        „Немам много великих разочарања из прве утакмице у нашој екипи и оних који нису заслужили нови позив. Биће измена у тиму јер играмо две утакмице за три дана. Гледаћу да направим најбољи тим за Молдавију, па тек онда размишљати о Аустрији“, казао је Муслин.

        Он је навео да је његова екипа „играла добро“ против Ирске и стварала шансе, и да само резултат није добар јер би било „праведно“ да је Србија победила. „Имам разлога да будем оптимиста“, додао је селектор.

        Према његовим речима, Србија је раније „киксала“ против аутсајдера, али да таквих екипа нема у квалификационој групи, јер „нико не сме да буде потцењен“.

        „Тражићу максималну мобилизацију. Урадили смо доста и играмо све боље, иако последња утакмица није завршена добрим резултатом. Спорт на високом нивоу је велико оптерећење и играчи који се баве врхунским спортом морају да се носе с тим. Морамо да идемо на победу у свакој утакмици. Важно је да се узимају бодови. Ићи ћемо максимално мотивисани на следећег противника и знамо да је та утакмица нека врста позивнице навијачима да дођу на Аустрију“, рекао је Муслин.

        У медијима се појавила информација да постоји могућност да за Србију наступи Бојан Кркић. Муслин је казао да је веома рано говорити о томе.

        „Веома је рано говорити о томе. Гледамо да ли постоји могућност да он игра. Када та могућност буде постојала, размишљаћу о њему. Сада размишљам само о играчима који могу да играју за Србију“, казао је Муслин.

        Србија ће гостовати Молдавији 6. октобра у Кишињеву, а потом ће четири дана касније у Београду дочекати Аустрију.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари