Муслин открио зашто не зове Адема Љајића

НИЈЕ БИЛО РАЗЛОГА ДА И ЊЕМУ НЕ ДАМ ШАНСУ, И БИЛО МИ ЈЕ СТВАРНО ТЕШКО ДА ГА СТАВИМ

Славољуб Муслин

        Селектор репрезентације Србије Славољуб Муслин одговарао је на питања студентима Факултета за спорт и физичко васпитање.

        Муслин је студентима открио када и зашто је одлучио да се бави тренерским послом, односно како се припремао за посао тренера и које особине и вештине је потребно да има врхунски тренер данашњице, али и који све проблеми прате рад тренера.

        Студенти су постављали бројна питања, а једно од њих је био и разлог због ког не зове Адема Љајића у селекцију Србије, иако игра добро у дресу Торина код Синише Михајловића.

        „Када смо се састали први пут пред пријатељске утакмице, тај млади играч није играо ни на једној од њих. Позвао сам га и рекао сам: Не видим те у односу на позицију коју играш. Изменили смо систем игре, не могу да те уклопим. 'Ајде ти ми сад кажи шта можеш овде да играш. Он ме је гледао, и није могао да ми каже. Одговорио је: Хвала вам, први пут да ми је неко рекао зашто не играм. Одговорио сам му: Немам разлога да те лажем, позвао сам те, јер смо играли три пријатељске утакмице и хтео сам да видим што више играча, јер нисам много знао. Знао сам ове што играју у иностранству, ове млађе мање, јер нисам био у Србији дуго година. Није било разлога да и њему не дам шансу, и било ми је стварно тешко да га ставим. И био сам изненађен да ми је то рекао да му је неко први пут рекао истину”, рекао је Муслин, а преноси „Хотспорт”.

        Следеће питање се односило на можда и најбољег играча Лација ове сезоне Сергеја Милинковић-Савића ког још увек нема у „А” тиму.

        „Сви ми грешимо сваког дана. Надам се да ће Милинковић-Савић напредовати и да ћу га једног дана звати, кад будем сматрао да нам је потребан. Надам се да ће будући резултати потврдити да сам направио прави избор”, закључио је Славољуб Муслин.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари