Муслин о наводном отказу: Свашта се прича...

НАЈАВЉУЈЕ ДА СЕ СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ ВРАЋА СА ОДМОРА НАКОН ЧЕГА ЋЕ РАЗГОВАРАТИ СА ЉУДИМА У ФСС

Славољуб Муслин

        Славољуб Муслин са репрезентацијом Србије обезбедио је пласман на Мундијал у Русији следеће године и сада је на заслуженом одмору. Ипак, последњих дана спекулише се да садашњи селектор неће предводити национални тим на том такмичењу.

        Као потенцијална замена спомиње се Драган Стојковић Пикси.

        Славиша Кокеза, председник ФСС, први је прокоментарисао та нагађања изјавивши да „медији неће смењивати селектора Србије“, а први пут огласио се и Муслин.

        „Заиста нема потребе да било коментаришем. Свако може да каже шта мисли. Немам никакав одговор на то питање. Свашта се прича, а ја не бих желео да се увлачим у још дубље приче...“, поручио је за „Спортски журнал“ Муслин.

        Селектору се осим неубедљиве игре „Орлова“ највише замерало то што у тим није звао Сергеја Милинковића Савића. Муслин је одмор после завршетка квалификација искористио да гледа уживо играча Лација на мечу против Нице.

        „Тачно је, ишао сам да гледам Сергеја против Нице. Никада, ипак, нисам коментарисао играче које сам гледао раније са сарадницима, тако да нећу ни сада то учинити. Разговараћу прво са мојим помоћницима о томе и онда ћемо на основу тога да видимо шта ћемо да радимо. Никада нисмо јавно говорили овај играч је био добар, а онај је лоше играо. Информације о сваком играчу сакупљамо и оне остају међу нама. На основу тога одлучујемо кога ћемо звати. Не бих желео ништа више да причам у вези са том утакмицом у Ници“.

        Муслин би следеће недеље требало да се врати у Београд са одмора, након чега ће одмах прионути на посао.

        „Следеће недеље требало би да објавим списак за предстојеће утакмице. Не знам против кога и када ћемо да играмо, јер је директор ФСС Горан Буњевчевић тренутно у Русији“, навео је Муслин и рекао се он налази у Москви заједно са тим менаџером Павлом Симићем, а задатак им је да пронађу базу за „Орлове“ на СП у Русији.

        „Чекам да њих двојица све то заврше, погледају. Рекао сам им шта ме отприлике интересује, требало би да погледају пет база. Тек после тога ћемо разговарати и донети одлуку, односно ко буде надлежан за то. За сада немам никаквих информација“, навео је Славољуб Муслин.

        Потврду да ће следеће недеље бити разговора дао је и председник ФСС Славиша Кокеза.

        „Наредних дана када се селектор и директор врате са пута очекујем да седнемо и видимо на који начин се радило и шта планирамо да радимо. Да направимо заједничку анализу, да чујемо каква су размишљања спортског директора, селектора и када обавимо те разговоре, моћи ћемо да кажемо да ли смо усагласили наше ставове. Не бих да лицитирамо о нечему што се уопште није десило. Понављам: нису медији ти који одлучују о селектору. Одлучиваће људи који заједно са мном воде Савез и који су задужени за то“, навео је Кокеза.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари