Муслин о Љајићу: Следећи пут… Зашто да не?

СВИМА СУ ВРАТА ОТВОРЕНА, ПРАТИМО СВЕ, НАРОЧИТО ЉАЈИЋА, ДРАГО МИ ЈЕ ДА ИГРА ДОБРО И ДАЈЕ ГОЛОВЕ

Славољуб Муслин

        Муслин је саопштио списак играча за утакмицу против Велса у квалификацијама за Светско првенство, али и пријатељски сусрет са Украјином.

        Селектор је истакао да је направљен добар амбијент у репрезентацији, као и костур тима и да често мењање тима не може да донесе много напретка јер је важна уиграност.

        „Играчи које сам познао, по мом мишљењу, могу најбоље у овом моменту да одговоре на захтеве за утакмицу са Велсом која нам је најважнија, а захтеви су нам високи. За све играче су отворена врата, а на њима је да заслуже позив“, рекао је Муслин новинарима у Старој Пазови приликом објаве списка.

        Када је реч о фудбалеру Торина Адему Љајићу, који није позван упркос добрим играма у клубу, Муслин је казао да му је драго због његових наступа и да може да се нада позиву у будућности.

        „Свима су врата отворена, пратимо све, а нарочито Љајића и драго ми је да игра добро и даје голове и зашто да на следећем окупљању не буде са нама?“, казао је Муслин.

        Селектор је навео да је „имао идеју“ да А репрезентацији прикључи неколико играча из младе репрезентације, али да „на жалост или срећу“ то није могао да уради због баража за Европско првенство, тако да ће то учинити на неком од наредних окупљања.

        Дебитант ће бити Александар Пешић из Аталанте, за кога је селектор рекао да „много обећава“, а да је његова дужност да припрема играче за будућност.

        „Пешић је нападач и мислим да је то веома важно место, а он је перспективан играч коме треба да се да шанса. Отишао је у велики клуб, не игра много, али желим да га видим на тренингу и евентуално дам шансу на пријатељској утакмици“, рекао је Муслин.

        У тим је позван Александар Коларов, који неће играти против Велса због суспензије, а Муслин је навео да се нада да ће се леви бек Манчестер ситија већ на окупљању прикључити екипи, иако не зна да ли ће га тренер пустити.

        Према његовим речима, велики проблем као пред свако окупљање може да представља то што појединци не играју редовно у клубовима.

        „Али, видело се да ту нема проблема и да га бар до сада није било јер је њихова мотивација велика. Није добро што не играју, али имају мотивацију да се докажу и својим тренерима у клубовима, као што је искористио шансу Александар Митровић“, рекао је селектор.

        Муслин је истакао да је расположење пред окупљање одлично, да му је драго што је екипа прва на табели после три утакмице, али да је најважније да то место заузима и на крају квалификација.

        „Први смо, али би било лепо да будемо на крају на овом месту. Пријатно ми је, свакако, што смо први, али дуг је пут. Биће тешко и не треба очекивати да ћемо да се прошетамо, противници су озбиљни“, навео је Муслин.

        Говорећи о екипи Велса, Муслин је рекао да је та репрезентација достигла зенит када је играла полуфинале Европског првенства у Француској, али да има много младих играча да би била у паду.

        „Играћемо против тима који је киксирао против Грузије у прошлом колу и гледаће да утакмицу са нама реши у своју корист. Притисак ће бити на њима, иако ће бити фаворити. У добром смо периоду, играчи једва чекају да се нађу заједно, да наставимо започети рад, који је тежак. На добром смо путу“, рекао је Муслин.

        Муслин је рекао да је озбиљно анализирао наредног противника, за кога је рекао да је квалитетнији од Ирске. Као главног играча издвојио је Герета Бејла, али је навео да је то пре свега укомпонована екипа.

        „Не треба да се варамо да је то онај тим који смо побеђивали и давали девет голова у две утакмице, мада су исти играчи“, рекао је Муслин.

        Србија ће гостовати Велсу 12. новембра у Кардифу, док ће три дана касније играти против Украјине у Харкову.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари