Муслин: Нудимо шансу младим фудбалерима

МИСЛИМ ДА ЈЕ ТО ОД ПРЕСУДНОГ ЗНАЧАЈА ЗА НАШ, СРПСКИ ФУДБАЛ,

ЗА ЊЕГОВУ БУДУЋНОСТ

Славољуб Муслин

        Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је данас да је предстојећа пријатељска утакмица против САД у Сан Дијегу значајна за српски фудбал и играче из домаћег првенства.

        „Чека нас значајна провера за ове младе играче, којима је искуство неопходно за напредак у каријерама. Мислим да је то од пресудног значаја за наш, српски фудбал, за његову будућност и искорак у добром правцу. То и радимо због српског фудбала, због наше лиге и наших играча, који још нису закорачили на највиши степеник. Наша је обавеза да бринемо не само о А тиму, који је, свакако, приоритет, него и о будућности фудбала на овим просторима“, рекао је Муслин за сајт ФСС.

        Фудбалска репрезентација Србије, састављена од играча из домаће Супер лиге, отпутовала је данас у САД, где ће 29. јануара одиграти пријатељску утакмицу у Сан Дијегу против домаћег тима. Крајем септембра прошле године екипа Србије састављена од играча из домаћег првенства изгубила је од Катара са 0:3.

        „Имали смо лошу епизоду у Катару, али и то је део ове мисије. Сад нудимо шансу младим фудбалерима из српске лиге да осете међународну сцену и стекну вредно искуство, које ће им помоћи да буду бољи и успешнији. Од њих захтевам ред, рад и дисциплину, све оно што је предуслов за успех и у животу и у фудбалу“, навео је Муслин.

        Он је додао да су српски играчи били препознатљиви у рађању америчког фудбала.

        „Филмска прича, холивудска, баш онаква каква и приличи тој великој земљи. Сећам се фудбалске револуције из седамдесетих година прошлог века, када су дошли Пеле, Кинаља, Блеки, Бест, када је у Њујорку рођен звездани Космос. Тај експеримент, наизглед, није успео, фудбал се скоро угасио све до 1994. године, када је Америка организовала Светско првенство“, навео је Муслин.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари