Муслин: Нека Аустрија узме улогу фаворита!

ИМАМ ПОВЕРЕЊА У СВОЈЕ МОМКЕ, ИГРАЈУ СВЕ БОЉЕ И СИГУРАН САМ

ДА ЋЕ САДА БИТИ ЈОШ БОЉЕ

 Славољуб Муслин

        Селектор репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је да очекује да његови фудбалери против Аустрије потврде резултат и добру игру из прошле утакмице, иако је улогу фаворита препустио противнику.

        - Очекујем да потврдимо резултат и добру игру из Молдавије. То нам је потребно. Спремни смо. Сви морамо да се држимо заједно, да напредујемо и будемо много бољи - рекао је Муслин на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

        Србија ће у недељу играти против Аустрије, у трећем колу Групе Д квалификација за Светско првенство 2018. године у Русији. Муслинов тим после две утакмице има четири бода, након ремија 2:2 са Ирском у Београду и победе 3:0 у Молдавији.

        Селектор је казао да се нада лепом амбијенту на стадиону јер је „подршка потребна“ и да мисли да су је играчи заслужили играма у прве две утакмице. Муслин је навео да нема кадровских проблема.

        - Сви су здрави и орни - додао је он.

        Муслин је рекао да је проблем играти две утакмице у три дана, али да су се репрезентативци одморили и биће физички спремни.

        - Јесте проблем када се игра два пута у три дана, нарочито играчима који не играју у својим клубовима. Али, одморили су се и мислим да нећемо имати физичких проблема да одиграмо квалитетно.

        Србија је у другом полувремену играла без центарфора, а најистуренији је био Александар Катаи. Муслин је рекао да не размишља да против Аустрије почне без класичног нападача.

        - Барселона је правила најбоље резултате када је играла без центарфора. Катаи није класични центарфор, али је нападач. Постоји могућност да тако играмо, али за сада не. Гледам како да направим равнотежу у екипи, то је најважније.

        Искусни стратег је додао да инсистира да његови фудбалери остану позитивни, без обзира на све.

        - Позитива је нешто на чему инсистирам. Фудбал јесте посао, али треба да буде и задовољство. Добра игра и резултат треба да нам чине задовољство, као и навијачима, за које се игра фудбал. То је важан елемент у припреми утакмице.

        Говорећи о Аустрији, Муслин је оценио да је то квалитетнија репрезентација и од Ирске и од Молдавије.

        - Фудбалски су јаки, са неколико индивидуалаца који могу да направе разлику. Али, имам поверења у своје момке, играју све боље и сигуран сам да ће сада бити још боље - казао је селектор и истакао да је Аустрија фаворит, с обзиром на ранг листу ФИФА и УЕФА, али и резултатима у последње време.

        - Нека узму улогу фаворита. Нама је довољно да будемо аутсајдери, важно ми је само шта ће се десити на терену - рекао је Муслин.

        Утакмица ће се играти у недељу од 20.45 на стадиону „Рајко Митић“ у Београду.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари