Муслин: Изостанак Бејла није олакшање…

ГЛАВНИ КОНКУРЕНТ НАМ ЈЕ ИРСКА АЛИ ДО ДАБЛИНА ИМА ВРЕМЕНА, ПРВА УТАКМИЦА ЈЕ НАЈВАЖНИЈА

Славољуб Муслин

        Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је да би победа над Велсом у Београду приближила пласману на Мундијал у Русији, али упозорио да противник није само Герет Бејл и да његов изостанак не може да се гледа као олакшавајућа околност.

        - Велс није само Бејл, неће им играти ни Тејлор. Не треба гледати ствари кроз изостанак Бејла, видели сте и да је Роналдо испао у финалу Европског првенства у Француској, па је Португалија била још боља. Рачунам на наш квалитет, Бејл им јесте најбољи играч, али и остали су добри и на то не смемо да гледамо као на олакшавајућу околност - рекао је Муслин на конференцији за медије у просторијама ФСС на Теразијама.

        Селектор „Орлова“ не сматра да би пораз Велшана у Београду значио њихову елиминацију из трке.

        - Ако победимо Велс нећемо се квалификовати, али били бисмо за корак ближе Русији. Неће то бити крај, све се окрене у фудбалу. Главни конкурент нам је Ирска, идемо им на ноге, имамо исти број бодова, али до Даблина има времена, прва утакмица је најважнија.

        Муслин је за дуел против Острвљана позвао дебитанта Александра Пријовића из ПАОК који је добио предност испред нападача Партизана Уроша Ђурђевића.

        - Ђурђевић је био прошли пут и сада заслужује место, али млада репрезентација игра важно Европско првенство у Пољској и нисам хтео да узимам много играча. Оставио сам селектору Лалатовићу да се на најбољи начин спреми тим. Пријовић има више искуства и јаче утакмице у односу на њега.

        Према његовим речима изостанак такмичарских утакмица неће бити проблем за првог голмана репрезентације Владимира Стојковића.

        - Стојковић и Митровић тренирају са Партизаном после завршетка сезоне у Чемпионшипу. Проблем је што не брани, али је већ био у таквој ситуацији. Има велико искуство, бранио је на врхунском нивоу до сада и имам пуно поверење у њега. Припреме нам дозвољавају да га спремимо.

        Муслин је задовољан досадашњим бодовним учинком и првим местом после пет утакмица квалификационе Д групе.

        - Нисмо имали среће против Ирске, вероватно бисмо имали више бодова. Морам да будем задовољан, иако је могао да буде већи бодовни салдо. Остало нам је пет великих корака, надам се да ћемо бити први као сад на половини квалификација - закључио је Муслин.

        Утакмица између Србије и Велса игра се 11. јуна на стадиону Рајко Митић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари