Муслин: Доха прилика за играче из Суперлиге

КОНЦЕНТРИШЕМ СЕ НА ИГРАЧЕ КОЈЕ ИМАМ И КОЈИ ЋЕ ПУТОВАТИ,

КОГА НЕМА - БЕЗ ЊЕГА СЕ МОЖЕ

Славољуб Муслин

  • Ми их све пратимо, ово је и њима подстрек и мотивација, да виде да их пратимо и ја и мој стручни штаб - рекао је селектор Србије пред одлазак у Доху на пријатељски меч

        Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је у Београду да се концентрише на играче које има са собом, и оценио је да ће утакмица у Дохи бити одлична прилика да се покажу играчи из Суперлиге.

        Муслин је за утакмицу против Катара позвао играче из домаћег првенства, а Војводина је изазвала реакцију јавности зато што није пустила четворицу од петорице позваних да учествују у акцији, наводећи повреде као разлог.

        - Немам ту неких посебних коментара. Штета је за клуб и за играче што нису дошли да играју за репрезентацију, јер је част играти за дрес са државним грбом. Друго, ја се концентришем на играче које имам и који ће путовати. Према томе, кога нема - без њега се може - рекао је Муслин агенцији Бета на аеродрому.

       „Б“ репрезентација Србије отпутовала је у среду у Доху на пријатељску утакмицу са Катаром.

        - Ово је продужетак, или почетак, наше акције да сакупљамо играче из домаћег првенства и да их проверавамо и ова утакмица је моменат за то. Планирао сам тренинге, али их нисмо имали. Утакмица је добро дошла да пробају да одиграју међународни меч да се покажу. То очекујем од њих, да покажу своју вредност.

        Селектор је казао да није нереално да неко од ових играча заигра и за „А“ тим.

        - На првом окупљању сам звао играче из домаћег првенства, а неки су и дебитовали. Ако се добро покажу, зашто да не. Ми их све пратимо, ово је и њима подстрек и мотивација, да виде да их пратимо и ја и мој стручни штаб. Ја идем на скоро све утакмице и видео сам скоро све играче Суперлиге. Сада је моменат да их проверим у некој озбиљнијој утакмици него што је домаће првенство - рекао је Муслин и додао да у националном шампионату постоје играчи који се истичу квалитетом.

        - Има их, али не бих да причам о именима. Видећу, сад ћу их проверити. Истина, Катар није нешто јак, али не идемо ни ми у најјачем саставу - рекао је Муслин.

        Србија почетком октобра у квалификацијама игра у гостима против Молдавије, а онда дочекује Аустрију.

        - Ова прва нам је најважнија и о њој сада размишљамо, али се спремамо за обе. Добро смо анализирали противника, али најважније је да не буде проблема са повредама. Играчи су мотивисани, видео сам то из разговора с њима. Имају велику жељу, што су и показали против Ирске, иако резултат није био најбољи за нашу добру игру - рекао је Муслин.

        На питање са колико бодова би био задовољан из те две утакмице, одмах је одговорио: „са шест“.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари