Муслин добија отказ - Пикси нови селектор?!

РАЗЛОГ ЗА СМЕНУ ТРЕНЕРА КОЈИ СА „ОРЛОВИМА“ ИЗБОРИО ПЛАСМАН НА СП, ЛОША ИГРА НА ПОСЛЕДЊА ДВА МЕЧА

Славољуб Муслин

        Бура око пласмана „Орлова“ на Светско првенство наредне године није се још стишала, а на помолу је нова.

        Славољуб Муслин неће водити репрезентацију Србије на Светско првенство у Русији следеће године!

        „Српски телеграф“ преноси да је стручњаку који је са „Орловима“ изборио пласман на Мундијал спреман отказ и да му је већ пронађена и замена.

        Наводно, селекцију Србије требало би да преузме Драган Стојковић Пикси.

        Изненађујућа вест стиже недуго после утакмице Србија-Грузија у којој су Муслинови „Орлови“ тешко, али заслужено остварили победу и директан пласман на Светско првенство у Русији.

        Драган Стојковић Пикси, који се у неколико наврата последњих година спомињао као селектор, а никада није сео на клупу репрезентације, сада је према писању београдског таблоида спреман за ту функцију. Он је са „Орловима“ путовао у Беч на меч са Аустријом у претпоследњем колу квалификација, и то као подршка, али „Орлови“ на тој утакмици нису успели да овере „визу“ за Русију.

        Као разлог изненађујуће одлуке о смени Муслина помиње се лоша игра коју је Србија приказала на последња два меча квалификација.

        У Бечу су потпуно надиграни од готово резервног тима Аустрије, док су пред пуним стадионом „Рајко Митић“ стрепели против Грузије до самог краја. Тек је у финишу голом Александра Пријовића Србија сломила отпор Грузије и обезбедила пласман на Мундијал.

        После тих мечева многи су се запитали како ће српски тим деловати на Светском првенству и отворено почели да сумњају да би систем који Муслин форсира могао да успе, нарочито против јаких екипа које чекају „Орлове“ у Русији.

        Муслину се озбиљно замера и то што је током квалификација са списка игнорисао Сергеја Милинковића Савића, играча који је играма у Лацију сигурно заслужио позив у национални тим. Он је дао и одговор због чега није позивао везног играча у репрезентацију, што многи нису „прогутали“, будући да верују да би Милинковић Савић био и те како значајан Србији.

        Оно што Драгана Стојковића квалификује за место селектора су резултати, будући да га је Фудбалски савез Србије прогласио најбољим тренером године у 2016. години. Са доста успеха радио је у Јапану, у екипи Нагоје, а затим и у Кини као тренер екипе Гвангџу, а многи оцењују да је сада спреман да направи корак даље у тренерској каријери.

        Славољуб Муслин тренутно је на једномесечном одмору, а након завршетка истог видећемо да ли ће се вратити на исто радно место.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари