Митровић „на цени” после гола Арсеналу...

НАПАДАЧ АНДЕРЛЕХТА НА ВРХУ БЕНФИКИНЕ ЛИСТЕ ПРИОРИТЕТА

ЗА ЈАНУАРСКИ ПРЕЛАЗНИ РОК, ТВРДИ ПОРТУГАЛСКИ СПОРТСКИ ДНЕВНИК

Александар Митровић

        Александар Митровић ове јесени је кубурио са вишком килограма, али је на терену ипак имао солидан учинак, постигавши седам погодака на 17 званичних утакмица.

        Међутим, за нападача таквог талента и таквих амбиција, није урадио ништа специјално, о чему би се причало дуже од једне вечери... Све до уторка, када је у Лондону уласком са клупе преокренуо ток утакмице Арсенал - Андерлехт, изнудио пенал и на крају главом дао изједначујући гол - 3:3.

        Португалски „O Jogo“ (О Жогообјавио је да је тренер Бенфике Жорж Жезус био „одушевљен“ Митровићевом партијом и да ће специјално због њега послати скауте на утакмицу првенства Белгије између Анделехта и Гента.

        Познато је да Жесус цени српске фудбалере и да је прошле сезоне имао у тиму Матића, Марковића, Ђуричића, Фејсу и Сулејманија.

        Матић се у међувремену вратио у Челси, Марковић је продат Ливерпулу, а Ђуричић позајмљен Мајнцу, тако да су остали само Сулејмани и тренутно повређени Фејса.

        Популарни Митар у септембру је напунио 20 година, а у Андерлехт је стигао лета 2013. из Партизана.

        У првој сезони у Белгији дао је 16 голова на 32 првенствене утакмице, док на европској сцени није успео да се упише у стрелце на осам мечева - шест у Лиги шампиона и две у Лиги Европе - упркос чињеници да је играо углавном по 90 минута.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари