Митровић: Дућа је мајстор, види се из авиона

МИСЛИМ ДА СМО ЗАСЛУЖИЛИ ПОБЕДУ НАШОМ ЖЕЉОМ, ХТЕЊЕМ И ЗАЛАГАЊЕМ НА ТЕРЕНУ, КАЖЕ ИВАНОВИЋ

Душан Тадић и Александар Митровић

        Фудбалски репрезентативац Србије Александар Митровић рекао је да су му постигнути голови против Аустрије повратили самопоуздање и додао да је пресрећан што је национална селекција током овог окупљања остварила две победе.

        „Голове ми много значе за самопоуздање... Можда је могао још који гол да буде, али то је сада небитно. Најбитније да смо играли добар фудбал, иако је било доста осцилација. Драго ми што смо испунили циљ током овог окупљана, а то су свих шест бодова“, рекао је Митровић.

        Репрезентација Србије је синоћ победила Аустрију у Београду са 3:2, а два гола постигао је Митровић, оба на асистенцију Душана Тадића.

        „Дућа је мајстор, то се види из авиона... Рекао ми је да је укључио навигацију, па ме зато нашао двапут. Он је невероватан играч, драго ми је што имам могућност да играм с њим“, казао је Митровић уз осмех и додао да Тадић има квалитет да игра за неке од најквалитетнијих клубова на свету.

        Србија је после три кола је прва на табели Групе Д квалификација за Светско првенство са седам бодова, колико има и Ирска, али и лошију гол разлику.

        Митровић је рекао да је атмосфера у репрезентацији позитивна после две узастопне победе и додао да су сви „свесни да су тек на почетку квалификација“.

        „Утакмица с Аустријом је била тешка, могли смо ми да постигнемо још неки гол, али су могли и они. Најбитније да смо победили. Сада смо сви срећни и задовољни, атмосфера је позитивна и у таквом расположењу дочекујемо наредну утакмицу с Велсом“, казао је Митровић.

        Капитен Србије Бранислав Ивановић рекао је да је екипа презадовољна што је током овог окупљана уписала две победе.

        „Ова победа је веома важна и она може да буде прекретница пред наставак квалификација. Мислим да смо утакмицу заслужили да победимо нашом жељом, хтењем и залагањем на терену. Ово је надамо се само почетак и сада гледамо према другим утакмицама. Нема разлога за еуфорију, али можемо да будемо презадовољни са шест бодова из две утакмице“, рекао је Ивановић.

        Србија је у квалификацијама за Светско првенство у Јужној Африци такође била у групи с Аустријом. Управо после победе над Аустријом у Бечу 2008. године заживео је „култ“ репрезентације, а касније је екипа Радомира Антића изборила и пласман на Мундијал.

        „Сви ми поново маштамо о томе, али знамо да имамо још седам утакмица испред нас, пред нама је дугачак пут“, рекао је Ивановић.

        Србију наредног месеца очекује гостовање у Велсу, а Ивановић је рекао да је та утакмица „један од највећих и најтежих испита у групи“.

        „Последњу такмичарску утакмицу у овој години желимо да завршимо успешно. Биће тешко, али спремићемо се за то“, рекао је Ивановић.

        Репрезентативац Антонио Рукавина рекао је да не би требало дизати еуфорију после „велике победе“ над Аустријом.

        „Био бих задовољан, а мислим и да би цела екипа била срећна да смо освојили бод на данашњем мечу с обзиром на то како се одвијала утакмица. С ова три бода смо на добром путу, али не треба дизати еуфорију. Идемо утакмицу по утакмицу. Аустрија и Велсу су фаворити наше групе, а победити једног од фаворита код куће је велика ствар. Лидери смо групе и сада је све у нашим рукама“, рекао је Рукавина.

        „Најбитније да играмо све боље и боље, да стварамо шансе и постижемо голове, али морамо и дефанзиву да поправимо, јер смо код куће примили четири гола. Мислим да је то превише, иако дајемо доста голова“, рекао је Рукавина.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари