Мишковић: Ако сметам, напустићу Напредак!

БИЋЕ ТО И ПИТАЊЕ ЗА КЛУПСКУ СКУПШТИНУ КОЈУ ЋЕМО УСКОРО САЗВАТИ, КАЖЕ ПРЕДСЕДНИК ЧАРАПАНА

  • Ако је став надлежних институција да наш клуб не треба да буде српски представник на међународној сцени, нека се изјасне, да не бацамо узалуд новац - порука је председника Крушевљана

        У српском фудбалу најчешће су судије на удару и мета критика. Често неосновано, али много пута са јаким разлозима. Иако су неколико пута, а последњи у новосадском дербију жестоко оштећени, Крушевљани су ћутали.

        Веровали у надлежне институције, прелазили преко пропуста у духу - људски је грешити и праштати. Дара је, међутим, превршила меру…

        - Да је досуђен очигледан једанаестерац  над Вукановићем у 83. минуту, после старта Планића са леђа, данас бисмо на бодовном конту имали три више и борили се за треће место. А, после те кардиналне грешке признат је погодак Трујића из офсајда, после којег смо остали и без бода - огорчен је први човек Напретка, Марко Мишковић.

        Безброј пута су Чарапани прегледали више снимака спорних ситуација са „Карађорђа”. И нема места произвољним тумачењима. Пенал над Вукановићем - чист као суза!

        Судија Широки је био близу места догађаја, што додатно увећава његову кривицу. Обрукао се и помоћник Курчубић. Био је у линији, видео да је Трујић, до кога је стигла лопта после Планићеве асистенције главом, био у недозвољеној позицији, иза леђа Напреткове одбране.

        Када се затресла мрежа пошао је ка центру, па стао у ивици шеснаестерца и подигао заставицу уносећи тоталну пометњу…

        Да ће бити судијске режије резултата, многи су слутили апострофирајући да је Широки пре десет дана остао „дужан” Новосађанима у ремију против Радничког!?

        - Никада се нисмо бавили теоријама завере. Максимално смо избегавали да коментаришемо суђење, увек смо кривце за лош резултат тражили у сопственим редовима. Нисмо писали саопштења, жалбе, нећемо ни сада. Чему? Шта имамо од тога што ће неки судија бити скинут са листе у одређеном временском периоду!? Први сам грешке сматрао плодом случајности, али кад се оне понављају у континуитету, човек мора да посумња да су тенденциозне и злонамерне. Већ их је  неколико, само у овом делу првенства - резигнирано закључује председник Чарапана.

        И неће Марко Мишковић да отвара претходна „поглавља”, али вероватно мисли на недосуђен једанаестерац против Вождовца над Гобељићем, несанкционисан офсајд после којег је Чукарички стигао до победе, а кивне су биле и присталице крушевачког суперлигаша посла пораза на Топчидерском брду од Партизана.

        - Не волим да се присећам ниједне утакмице на којој смо оштећени и трудићу се да и убудуће не полемишем ништа око суђења. Не желим да учествујем у стварању лоше климе за клуб. Почео сам да се преиспитујем да ли сам ја препрека да Напредак иде у Европу!? Сметам ли некоме ја лично? Ако је тако, зарад Напретка, повући ћу се из клуба. Биће то и питање за клупску скупштину коју ћемо ускоро сазвати. Или, ако је став надлежних институција да Напредак не треба да буде српски представник на међународној сцени, нека се изјасне, да не бацамо узалуд новац.

        Оформићемо у том случају екипу од момака из наше школе, борити се за опстанак, играти у Првој лиги. Мада, мислим да смо по свим параметрима, организационо, финансијски, по инфраструктури, са добром екипом, клуб за пример и сам врх српског фудбала. И због тога, много боле ове неправде - закључује Марко Мишковић, први човек Напретка.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари