Михајловић: Важан је само последњи гол…

НЕ МОЖЕШ ЗАПОСЛИТИ МИХАЈЛОВИЋА, А ОНДА МИСЛИТИ ДА МОЖЕШ ДА РАДИШ ШТА ХОЋЕШ

Синиша Михајловић

        Синиша Михајловић заокружио првих пола године на клупи Торина.

        После силних перипетија у Милану, где је, уосталом добио и отказ, Синиша Михајловић пронашао је мирну луку, иако Торино није на мору.

        Бикови одавно нису овако добро изгледали на терену и толико високо били на табели, толико, да и прича о Лиги шампиона није бајка.

        У медијима је тако свеприсутна прича о ренесанси славног клуба који одавно не зна за добре дане, а весник тога је пре свих наш стручњак. Одлично је уклопио екипу, довођење Адема Љајића и голмана Џоа Харта показали су се као пун погодак, а Андреа Белоти игра убедљиво најбољу сезону каријере - ко би помислио да ће после трећине трке да води коло на листи стрелаца. Такав Торино је други најефикаснији тим Серије А!

        За почетак, тајна успеха лежи и у Михајловићевој одличној сарадњи са председником клуба Урбаном Каиром, што није био случај са Силвијом Берлусконијем.

        - Каиро се држи даље од терена, што је добро - вели Михајловић. - Наравно, то не значи да није амбициозан! Ни ја нисам желео да дођем у Торино и фокусирам се само на средину табеле, увек морате да подигнете лествицу. Торино црпи снагу из сопствених корена, а то је прича о срцу, души, зноју и поносу, коју и ја ценим.

        Уме Михајловић дефиницију успеха и да сажме:

        - У нашем клубу свако зна своје место, а нема опуштања и спавања на ловорикама.

        Тако је чак упутио речи критике Белотију, иако је дао оба гола у победи над Кротонеом.

        - Белоти не сме да изгуби на безобзирности, али и на понизности. У супротном ће постати обичан играч. Важан је само последњи гол који си постигао, све што је било раније није важно - закључује Михајловић.

        Михајловић је и раније причао о покушају Берлусконија да му саставља тим док је био тренер Милана.

        - Кад сам одбио, знао сам да су ми дани одбројани - већ је више пута поновио Михајловић.

        Открио је, међутим, и нешто ново: Берлускони је инсистирао да брани Дијего Лопез, док Михајловић није дао супер талентованог Донаруму, тада 16-годишњака.

        - Не можеш запослити Михајловића, а онда мислити да можеш да радиш шта хоћеш - прича тренер Торина у трећем лицу. - Може да постоји размена мишљења, али ја сам тај који доноси одлуке!

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари