Меч квалификација Велс-Србија и одлуке FIFA

СВЕТСКА ФУДБАЛСКА ОРГАНИЗАЦИЈА СМАТРА ДА БИ НОШЕЊЕ ЦВЕТА МАКА ПРЕДСТАВЉАЛО ПОЛИТИЧКУ ПОРУКУ

Гарет Бејл

        Енглези и Шкоти најавили су да неће поштовати забрану Светске фудбалске федерације о ношењу папирнатог цвета мака, што се сматра политичком поруком.

        Утакмица Велс - Србија не би требало да изазове тензију већу од спортске жеље за победом, међутим, могуће је да се ситуација закомпликује.

        Наиме, Фудбалски савез Велса тражио је од FIFA дозволу да репрезентативци 12. новембра у Кардифу, против Србије у квалификацијама за Светско првенство, око руке носе траку са папирнатим цветом мака, којим се обележава сећање на војнике погинуле и рањене у Другом светском рату.

        Исти захтев упутили су и национални савези Енглеске и Шкотске, који ће се састати у међусобном дуелу 11. новембра.

        На тај дан у Великој Британији се обележава Дан примирја, међутим, Светска фудбалска организација сматра да би ношење булке од папира представљало политичку поруку и одлучила је да не негативно одговори на захтеве.

        Медији са Острва преносе да ће се Енглези и Шкоти оглушити на забрану FIFA и ризиковати казну, док још нема информација о одлуци Велшана.

        Да ситуација буде још компликованија, FIFA је 2011. дозволила репрезентативцима Енглеске, Шкотске и Велса да носе ова обележја, када су се састали у пријатељском тријагоналу.

        Видећемо да ли ће и колико ригорозна бити светска „кућа фудбала“ уколико одлука о забрани не буде поштована.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари