Мажић: О дербију машта сваки судија...

НЕОПИСИВ ЈЕ ТО ОСЕЋАЈ, КАО ДА НИСАМ СУДИО ВЕЋ ДЕВЕТ УТАКМИЦА ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ И ПАРТИЗАНА

Милорад Мажић

        Тачно у 18 часова, Милорад Мажић ће на центру стадиона у Љутице Богдана дунути у пиштаљку и означити почетак 148. вечитог дербија.

        Најбољи српски фудбалски арбитар истиче да је спреман за нови дуел Звезде и Партизана и да је то меч о којем се прича ван граница Србије.

        Тврди да ће то бити нови, десети испит у његовој каријери, за који је спреман.

        „Радује ме што ћу поново бити на центру, међу актерима највеће домаће утакмице. Неописив је то осећај, као да нисам судио, са својим тимом, већ девет утакмица Црвене звезде и Партизана. Није мала ствар, о вечитом дербију машта сваки судија“, истакао је за „Журнал“ Мажић, најбољи српски судија.

        Арбитар из Врбаса, о чијем квалитету говори и то да је ове сезоне судио осам мечева Лиге шампиона, истиче да је вечити дерби нешто што не заокупља пажњу само српске јавности.

        „Дерби је посебна прича. Верујте да о њему прича читава Европа, моје колеге са светских меридијана... Сви се интересују о амбијенту, на стадиону, уочи утакмице. Није то мала ствар. Сусрети Црвене звезде и Партизана универзални су знак препознавања Србије. И то не само у фудбалском свету. Осетио сам то милион пута на својој кожи“, рекао је Мажић, који ће први пут користити и спреј на утакмици.

        Полу у шали, полу у збиљи неки тврде да су „вечити дерби“ Партизан, Црвена звезда и Милорад Мажић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари