Матићев гол Паласу - гол сезоне Манчестера!

ИСКРЕНО, ПОГЛЕДАО САМ ОКО 300 ПУТА ТАЈ ГОЛ, БИЛА ЈЕ ДОБРА И ПОГБИНА АСИСТЕНЦИЈА, РЕКАО ЈЕ НЕМАЊА

        Трансфер Немање Матића из Челсија у Манчестер јунајтед прошлог лета остаће упамћен као једна од већих „крађа“ у Европи последњих година. Тачније - једна од већих грешака продавца.

        Сјајни везиста напустио је „плавце“ после освајања титуле, отишао на Олд Трафорд за 44,7 милиона евра и завршава прву сезону међу „ђаволима“ као вицешампион, са тренутно 11 бодова више од Челсија, кога сада само чудо може вратити у Лигу шампиона.

        Жозе Мурињо неколико је пута истицао значај српског интернационалца за чврсту игру екипе која ће наступити у финалу FA купа и која је у последња два и по месеца побеђивала велике ривале - Сити, Ливерпул, Челси, Арсенал...

        Матић је наступио 47 пута у дресу троструког првака Европе и постигао два гола. Један од та два званично је проглашен голом сезоне Манчестер јунајтеда.

        Наравно, у питању је његов хитац против Кристал Паласа, постигнут почетком марта са око 25 метара, за велики преокрет на Селхурст парку и коначних 2:3.

        Био је то Матићев први гол у дресу великана са Олд Трафорда и довољан да му клупску награду за погодак сезоне уручи глумац Џон Бредли, који у серици „Игра престола“ тумачи лик Сема Тарлија.

        „Леп гол, наравно да сам срећан због тога. Биће ово још један трофеј у мојој скромној колекцији, а деца ће се веома обрадовати када ово виде... Искрено, погледао сам око 300 пута тај гол. Била је добра и Погбина асистенција“, рекао је Матић на додели признања.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари