Матић: У репрезентацији увек има притиска

ЗНАМО ШТА НАС ЧЕКА, БИЋЕ ВЕОМА ТЕШКО, МОМЦИ ЋЕ ДАТИ СВЕ ОД СЕБЕ, КАЖЕ МУСЛИН

Адем Љајић и Немања Матић

        Фудбалска репрезентација Србије од 20.45 игра са Грузијом меч последњег кола Д групе квалификација за Светско првенство 2018. године у Русији. Рачуница је јасна - тријумф „Орлове” води на Мундијал.

        Србија је прву меч лопту пропустила у дуелу са Аустријом, српски фудбалери нису играли са довољно енергије и борбености, па је домаћин славио у Бечу са 3:2.

        Међутим, све што је грађено током квалификација може још да дође на наплату, Муслинов тим је у ситуацији који би оберучке прихватио пред почетак квалификација.

        Иако до сада нема ниједну победу, Грузија није нимало наивна селекција - уписала је пет ремија у девет утакмица, укључујући и оне са Ирском и Аустријом.

        „Прижељкивали смо пред почетак квалификација да ова утакмица буде пресудна за нашу репрезентацију. Знамо шта нас чека, биће веома тешко. Ово је без сумње историјски моменат за момке, знају шта им значи утакмица и сигуран сам да ће дати све од себе“, рекао је селектор Славољуб Муслин.

        Везни фудбалер „Орлова“ Немања Матић истиче да један слаб резултат не сме да поремети тим.

        „Увек репрезентација доноси неку дозу притиска, али нема страха, а свесни смо да нисмо пружили добру утакмицу против Аустрије. И једва чекамо утакмицу са Грузијом, јер смо свесни колико то значи нашем фудбалу. Нема страха, само велика жеља“, јасан је био Матић.

        Иако Грузија нема такмичарске амбиције, сигурно се неће предати, а на клупи седи Владимир Вајс, тренер који је у прошлости знао да буде кобан за српске клубове.

        „Знамо да је ово веома важна утакмица за Србију и генерацију њених играча, која је веома искусна и има можда и последњу шансу да игра Светско првенство. Дошли смо у Београд да покажемо добар фудбал и остваримо добар резултат пред вероватно 50 хиљада навијача“, каже Вајс.

        Србија је у марту у Грузији славила са 3:1, али је домаћин повео и „Орлови“ су изједначили тек у 45. минуту из пенала. Тада су за Грузију играли: Лорија, Какабадзе, Наваловски, Квирквелиа, Кашија, Казаишвили, Ананидте, Канкава, Гвилиа, Квеквескири, Качарава.

        Спортклуб
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари